Buscar

Никога не вземайте кредит от Профи Кредит!!!!!

От къде е възможно да вземете кредит написах в предишната публикация. Е, добре, в тази ще ви кажа само едно. Каквото и да правите НИКОГА НЕ ВЗИМАЙТЕ КРЕДИТ ОТ ПРОФИ КРЕДИТ!!!!
Част от причините са написани пак в предишната публикация, но повторението е майка на знанието.
Първо, когато така нареченият "финансов консултант" ви пише договорът се премълчават някои прости факти, а именно, че вие кандидатствате за една определена сума, и подписвате договор уж за такава сума, а те си запазват правото да ви отпуснат каквато им скимне, обикновено двойно по-малка, с което хем не ви вършат никаква услуга, хем привеждайки парите по банковата ви сметка ви поставят пред свършен факт лишавайки ви от възможността да се откажете от сключването на договор за заем. Припомнете си, че вече е предварително подписан. Това, обаче ви е най-малкият проблем. Другото, което се премълчава при подписване на договор с ПРОФИ КРЕДИТ е, това, че трябва да обърнете ОСОБЕНО ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ НА ТОЧКА 13. от договора САНКЦИИ!
А точка 13.3.1 гласи, че в случай, че клиентът има просрочие от 2 вноски, кредиторът (разбирайте ПРОФИ КРЕДИТ) има право едностранно да прекрати договора и да изиска незабавно погасяване на остатъка от дълга или да начисли 50% неустойки върху цялата дължима сума. ЦЯЛАТА???? Да, именно цялата, значи разбирайте, че ако общо дължимата ви сума е била 1500лв. и ви остават за погасяване само 200-300лв. сладурите от ПРОФИ КРЕДИТ, най-любезно ви съобщяват, че има дължите още 1000лв. Каква красота!!!! За което в точка 13.3.1 а) е написано, че кредиторът трябва да ви връчи уведомително писмо, което влиза в сила от датата на връчването.
Така. Днес ми се случи следното, получих не ВРЪЧЕНО УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО, а обаждане по телефона от представител на ПРОФИ КРЕДИТ, който ме "уведоми" любезно, че договорът ми бил прекратен на 17.05.2011г. за две просрочени вноски. И то при положение, че на 20.05.2011г. аз внесох въпросните 2 вноски. Господинът също така много любезно ме осведоми, че срещу мен е заведено дело, за сумата от 1000 лв., като от тях 750 са 50% неустойки върху цялата сума по заема. Аз също така много любезно го осведомих,че за мен това си е чист рекет и че по-скоро ще дам 750лв. за адвокати и ще подам оплакване в Агенцията за защита на потребителя срещу ПРОФИ КРЕДИТ, отколкото да им ги изплатя. Ха, затвори ми телефона. След минута позвъни пак и каза, че целта на разговора не било това и че можело да се подпише пред съдебно или след съдебно споразумение, и аз не го разбрах точно, защото можете да си представите как бях яхнала метлата. Та да съм била така любезна до края на месеца да внеса половината от оставащата ми по заема сума и в този случай можело да избегна делото. Обаче: Разходите по делото в размер на 90лв. били също дължими от мене. На кого ги дължа, на съда или пак на ПРОФИ КРЕДИТ?
Та във връзка със цялата тази ситуация имам няколко питания?

1. Къде ми е уведомително писмо, което е трябвало да ми бъде връчено на постоянният адрес?
2. Има ли закон, който допуска кредитор да налага неустойки в размер на 50% от цялата дължима сума?
3. Агенцията за закрила на потребителите не може ли да направи нещо за да спре действията на рекетьори като ПРОФИ КРЕДИТ?
4. Ако поради "големите" заплати в България дилемата ми е дали да си платя безумните сметки за ток и да ми останат някакви пари за храна или да съм изряден платец към ПРОФИ КРЕДИТ, за да не ме постигне участта на осъдените за 50% неустойки върху цялата дължима сума, аз как трябва да постъпя?
5. Не звучи ли по-човешки и разбираемо да налагат 50% неустойки върху остатъка по заема, а не върху цялата дължима сума?
6. Как изобщо ви звучи цялата тази история?

Какво мисля аз по въпроса ли?
Мисля, че ако не им бях изплатила и стотинка по заема бих могла да проумея някак 50% неустойки върху цялата сума. Мисля, че в България няма закони и няма защита на обикновеният потребител. Мисля, че трябва да се закрият всички рекетьорски кредитни компании, като начело на списъка трябва да застане ПРОФИ КРЕДИТ.

Но тъй-като нямам нито властта, нито възможността да го направя смятам да направя следното.

Колкото и да е чудно, но моето скромно блогче е добре посетено. Искам всички мои читатели обикновени български хора като мен да са предупредени за ПРОФИ КРЕДИТ и тяхната рекетьорска политика. Най-добрата реклама е хорското мнение, а без реклама няма продажби и няма хляб. Искам такива като ПРОФИ КРЕДИТ   да останат без клиенти и без хляб, както те ме поставиха пред дилемата дали аз да ям хляб или да им връщам заема. И може би като видя техни стикери налепени по електрическите стълбове дали няма да е добре да им драскам отгоре надпис "ПАЗЕТЕ СЕ ОТ РЕКЕТ?"

184 коментара:

Анонимен
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен

zdr.te vsi4ki grajdani vzeli credit ot profi credti, moqta istoriq e su6tata kakto na tazi gospoja koqto e napisala tragi4nata si istoriq.mislq i az da napravq su6toto da podam oplakvane vav agenciq zakrila na potrebielq ako rqbva vav suda molq vsi4ki grajdani na repiblika bulgariq da se pazqt ot takiva ne bankovi kredotori kato profi credit i podobni mo6enici molq za o6te komentari po tazi tema.blagodarq predvaritelno na tezi koito sa napisali tqhnata istoriq i komentari.

Анонимен

ebete im maikata ne im vrashtaite nishto nishto ne mogat da vi napravat.
Kato vi zvannat i vi kajat plateto shtoto shte zavedem dele im kajete.Davaite zavedete.ebete si maikata i ne me zanimavaite s gluposti.svarshiha vremenata za reket da go duhat vsichki ne bankovi instituciii.

Стефанова

Здравейте!
Аз имам кредит от 3 000 лв.от Профи Кредит, платих три вноски, и на 01 септември платих оставащата част от заема - главница около 3 000 лв., т.к. главницата не беше мръднала за тези три месеца, предсрочно. Подадох молба за предсрочно погясаване. Очаквах да ми начислят някакви лихви и такси за това. Но не можех да очаквам, че ще ми поискат в телефонен разговор сумата от 5 400 лв., с обещанието че до три дни ще ми върнат 5 000 лв. Иначе нямало да има процедура за предсрочно погасяване, а щели с тези 3 000 лв. да ми погасят вноските за една година напред, и след това аз ще трябва да продължа да си плащам още две години, т.к. за 3 000 лв. за три години трябва да върна 9 000 лв.
Сега съм пуснала Жалба до тях и Жалба до Комисията за защита на потребителите и чакам. От тях ни дума, траят си. Ще пиша пак, когато има движение по жалбите ми. Моля, ако има подобни случаи да ми пишат - r_ana@abv.bg

Анонимен

blagodarq za napisanoto shtqh da se mabutam ...

Анонимен

i az sym v sy6toto polojenie, s na4islena lihva ot 50 procenta v/u cqlata suma na kredita... ta taka, vzela sym 1000 , edna godina pla6tam po 130 lv na mesec, ot 5 meseca ne sym pla6tala po nezavise6ti ot men pri4ini i sega mi iskat o6te 2100 lv. Nqma da im dam ni6to, da go duhat...... neka me sydqt...

стоянова

Дано метлата , която е яхнала госпожата е с по-дълга дръжка ,че да има място эа всички ни.Синът ми е иэтеглил 700 лв и инкасаторът ,свед като,,наплюнчи,, молива написа 4670.40 лв.Попитах по коя вълшебна формула изчисли сумата -каза че я знае ,но не му било икономичесни иэгодно да я кажеСинът ми е в чужбина и договорът не е в мен, но от офиса в Плевен многократно отказват да ми го дадатСега ще пиша жалба до Агенцията эа........и с копие до Омбудсмана на републиката и до Комисията эа эащита на личните данни.Една седмица се занимавах със събирането на документи и логични обяснения и имам усешането ,че съм попаднала в психиатрично отделение /без да обиждам истинските болни/Нека всички да направим жалби или обща подписка

Анонимен

Считам,че е крайно време да се подаде колективна жалба от всички нас - измамените клиенти.
в моя случай получих РК без да известие.
След като позовайки се на ЗПК върнах в 2 седмичен срок цялата сума,като обявих договора за недеиствителен по много точки.
Сега обаче се оказвам с 2302 дълг за револвинга+126 лв лихви Ще се боря докрай пред съда и всеки,който иска е добре дошъл за колективна жалба.Пишете ми на адрес steiger.jackie@yahoo.de

Анонимен

Стоянова, формулата ми е известна и ще ти я кажа. Пиши ни на мейл nicksun2008@hotmail.com и ще ти обясня за какво става въпрос. Напълно законно си искат дължимото, но не е нужно да се плаща. Еби ги в майката бих казал, никой нищо не може да ти направи.
С уважение: Бивш "Инкасатор" към въпросната фирма.
Вече не съм при тях, по простата причина че ми е жал за хората в затъналата държава и не искам да им съдирам кожата - сърце не ми дава.

Анонимен

Здравейте, аз също съм взела кредит от въпросната компания и страшно много съжалявам, че прибягнах точно дотях. Имам взет кредит 1038лв, а сега трябва да платя 2918лв. Този кредит е за 36 месеца. По стечение на обстоятелствата баща ми почина и исках вноските за кредита ми да се отложат с 2 вноски, това се нарича платено отлагане, т.е. вноските ми стават 38 по принцип, но понеже са отложени вноски има съответно и лихвичка върху тях, т.е. 39 и 40 вноска. Нашата кредитна консултантка е пропуснала това условийце да го спомене. За тази нейна грешка аз разбирам когато анексът ми бе изпратен по пощата с подписите на Централното им управление.
И в крайна сметка не само че ще се наложи да ги платя тези пари, а и лихвата към тях.
И питам как може да се предлагат кредити с лихвени проценти над 100% на година. Според мен би трябвало да има накакъв определен таван за тези лихви.
При такситата беше същото - нямаха таван за цените си, но със закон ги задължиха да намалят цените си до определеният максимум.
Питам - Къде е държавата в случая?
Не само че народът обеднява с всеки изминал ден, но и тази компания съдейства изключително много за това.
Гергана Василева, град Хасково

dj sevoboy

Aми кажете в крайна сметка ще има ли колективна жалба дайте точност.Вьзможно ли е за сума от 500 лв лихвата да е 200% това се случи с мен ... skype:sevoboy75

Анонимен

Аз също искам да се пресеиденя към подписката.Моя случай е подобен само че заради грешка на тяхна служителка съм назад над 2500лв.Nasitoo@abv.bg

Анонимен

Аз съм на същото положение през 2010г. исках да направя "рефинансиране" уж направих за 3000лв. договора за да платя остатъка от предишния кредит и за да може да ми останат около 2000лв. обаче те какво са направили и аз незнам.Само получих сума от 400лв. без да съм получила договор на каква сума съм одобрена.Една година стана никакъв договор не съм получила постоянно ме тормозят че съм закъсняла с не 1 вноска а с 90лв.Исках да ми изпратят договора а те ми казаха че са го изпратили а аз не съм получила нищо.Казаха ми да отида в Пловдив и да дам 10лв. за да ми дадат копие на договора.От какъв зор ще давам 10лв. като вината е изцяло тяхна.Как другите банки се обаждат а точно тази не може да се обади на каква сума съм одобрена?Аз ако знаех че само 400лв. ще ми остане щях да се откажа от заема.И аз стигнах до психиатрията от техните обноски.За тия 3400лв. трябва да връщам някъде към 9000лв и отгоре.Ако искате да пишем колективна жалба към банката ми пишете на ел.поща:vikity6655@abv.bg

Анонимен

На мен ми е интересно как е възможно да има такива неустойки. Майка ми е получила заем 1150 лв, като с лихвата е трябвало да върне 2500, върнала е 1650 лв , другите 900 е просрочила, поради което сега има неустойка - 1250 лв, някакви такси и освен това такса преразглеждане към 700 лв, та се получили 3440 лв за да не я съдят, и тя послушно е изплатила още около 1100 лв на вноски. смятате ли станаха 2750, обаче видите ли защото пак се забавя пак щели да и сложат неустойката, да ще станат пак 4000 и нещо. Значи взимаш 1150 , връщаш 2750 и въпреки това ти се държи тон и имаш да даваш още над 4000. И това се оказва , че е напълно законно ...!!!

anonym

Предлагам няколко идеи за защита на потребителите спрямо незаконната практика и дейност на „Профи кредит България”:
Преди всичко, трябва да знаете, че „Профикредит България” заблуждават за правната квалификация на договорите за кредит, а от там затрудняват осъзнаването и търсенето на адекватна защита.Независимо как са именовали договора за кредит – „договор за револвиращ кредит” или по друг начин, вие потърсете в Гугъла „закона за потребителския кредит” . Сравнете вашия договор дали отговаря на изискванията за „договор за потребителски кредит”,а именно чл.9 от договора: заемополучател, или още „Клиент”, по терминологията на „Профи …”е всяко физическо лице, което , при сключване на договора за потребителски кредит, действа извън рамките на своята професионална или търговска дейност.Освен това размерът на заема трябва да е в определен обхват – от 400 лева до 147 000 лева / сравни списание „Финанси и право”, бр.3, март, 2010 г., 66 стр./ Вижте си самите договори, въпреки особено нечетливия и минимилизиран шрифт. В тях изрично се препраща към закона за потребителския кредит.
Законът за потребителския кредит ви предоставя следната защита – обявява за недействителни, т.е. нищожни, т.е. недължими всички лихви за просрочие, по-големи от законната лихва. Последната представлява ОЛП/основният лихвен процент плюс 10 пункта./ Обикновено законната лихва е около 11-12 % за една година върху просрочената сума. Просрочени 100 лева за три месеца обикновено калкулират 3 или 4 лева законна лихва. Претендираната и събирана неустойка от „Профи кредит България”за просрочие в размер на 50 % върху каквато и да е сума е недължима и незаконна. Това е така, тъй като законът за защита на потребителите обявява като неравноправна, т.е. нищожна неустойка за неизпълнение на договор, която е необосновано висока, каквато е неустойката, посочена от потърпевшите потребители.

Анонимен

Имам същият проблем като вас.Нека да се обединим срещу тези рекетьори, за да спре това своеволие.Трябва да се даде гласност и никой да не тегли от тях кредит.Аз съм изплатила всичко до стотинка и след две години получавам лист от съдия изпълнител за запор на заплата, конфискация на имущество и т.н.Питам защо?Защо трябва да плащам още 4000лева затова, че съм си върнала кредита?Аз ще се боря в съда срещу профирекетьорите,но ако се обединим може би ще успеем.Пишете ми на gugaisa6i@abv.bg

Анонимен

Като казвате ПрофиКредит... мисля, че са виновни служителите които действат по начин по какъвто не трябва. Бивш служител съм на фирмата... Мога да кажа, че фирмата е виновна само защото назначават на работа като Кредитни Експерти хора, които още нищо не са видели от живота (на по 18-19г.) и най-важното нямат никакво подходящо образование. Обясняват им, че това е като игра... даваш такъв заем - вземаш еди си колко пари. В последствие кредитните напускат понеже започват да забелязват как са дили на ... Възрастна жена с 160лв пенсия - кредит с 190лв вноска...
Каквото и да говорим - който както може се спасява!
В това отношение са най-вече клиентите!!!
В повечето случаи клиентите си казват нали ще плащам ама до когато мога... че защо се прави погасителен план тогава?
Клиентите се крият... ами в ПрофиКредит от каде да знят каде ги сарби, какво им е и т.н.!?
Имал съм много клиенти които не са се крили - не се стига до дело!!! Гарантирам ви!!! Просто започват чести оговорки с служители на компанията и се събират разни подписи, но ако се плаща някаква сума редовно, то не се стига до дело!!!
Последно ще кажа, че фирмата не поставя никого пред свършен факт с РЕВОЛВИНГ. Парите могат да се върнат, но българинът първо ги харчи и после отива в офиса и започва да търси оправдания за парите!!!

Анонимен

В същото положение съм и аз.Изтеглих 950лв сега имам да връщам 4260лв..Получих писмо за арбитражен съд и след като е минало производството се е получила тази сума.Също като вас бях усведомен за 50%лихва по телефона и сега чакам следващото дело.Идея си нямам какво да правя..

castiel

Здравейте!И аз искам да се присъединя към всичко опарени от "Профито".Преди години изтеглих кредит.Така и не получих своя договор,поради независещи от мен причини нямаше как да си погасявам кредита.Започнаха да ми се обаждат и да ми налагат условия за 2 или 3 часа да съм намерила парите за вноската и да минат техни служители да ги вземат.От къде на къде ще ми идват те нали си има банков превод.Стигнах,че днес получавам писмо,че съм осъдена.Дайте съвет какво да правя при положение,че нямам никакво копие от договора си?Пишете ми на jc_nsync@abv.bg Също така,ако още събирате подписка срещу Профито съм съгласна да се включа.Благодаря за отделеното внимание!

Анонимен

i az sum tehen klient imam zabavena edna vnoska i prebiram se v kushti i kvo da vidq cqlata mi kla nalepena sus stikeri duljite vnoska na neq napisano s himikal trite mi imena i sumata na vhodnata vrata sushto 18 stikera otlepih mnogo bih iskal da gi osudq

castiel

И аз искам да ги осъдя ама все си мисля,че няма да стане.Тия мизерници долни....Трябва да се обединим срещу техните безчинства..

Анонимен

Докато си пишете тука нищо нема да направите.Това е нещо като фантомфирма.Колективна жалба до прокуратурата за рекет спрямо вас.И като мине кола на профикредит я замеряйте с камъни.Това са плевенски цигани.

castiel

Аз съм съгласна с това което казваш,ама никой не иска да се организира.

Мария

Здравейте
На всички потърпевши.
Работила съм в Профи Кредит и имам кредит към тях оставаха ми няколко месеца да го изплатя и ме уволниха и така не можах да намеря работа и да си изплатя кредита и са ми начислени лихви. Затова не теглете кредит от тях те са най големите мошеници казва ви го бивш кредитен експерт

Анонимен

Здравейте,
Аз също съм от пострадалите от измамниците от ПРОФИ КРЕДИТ. За моя радост попаднах на една асоциация, която подпомага ощетените от кредиторите, не само от ПРОФИ КРЕДИТ. Заведоха дело срещу измамниците от ПРОФИ го спечелиха, оказа се, че има и други като мен, когато се свързах с асоциацията научих това.
След моето дело са започнали и други дела срещу ПРОФИ, стискам палци да спечелят и тях. С две думи разполагат с ноу-хау как да осъдят всякакви мошеннници и действат на принципа на асоциациите, които съдят и печелят делата срещу топлофикация. Имат сайт, където можете да изложите случая си и да пишете през сайта до асоциацията на ощетените от кредиторите - вижте www.aok.bg

castiel

Веднага ще се възползвам и ще посетя сайта който препоръчваш.Жалко,че не си спечелил делото,но се надявам някой ден наистина някой да ги осъди тия мошеници.Благодаря за споделеното мнение :)

Анонимен

Аз взех 3000лв.Както каза една госпожа по-нагоре в темата-договорът се подписва преди одобрението,дори да искаш да се откажеш,няма да стане!И когато се зададе въпрос към кредитния експерт каква сума трябва да върнете, няма да ви отговори нищо конкретно.И сега за тези 3000 дължа 12000, случи се да нямам възможност да платя две вноски и ми се обади моя кредитен експерт да ми каже,че ще прекратят договора и ще дължа 25000лв...?!Започна да притеснява баща ми и той започна да се чувства длъжен да плаща.Нагласихме вноските и има някакъв шанс да намерим пари и да внесем 12000 ,за да ни върнат 9000.Дано успеем, за да приключи тоя кошмар.

Анонимен

i az sam sas sashtia problem kato vaz.daite da podadem jalba kolektivno az istegli 3000lv. itiabva da varna 11000lv.

castiel

Много искам да се съберем повече хора и да подадем жалба,защото не е честно...

Анонимен

Или да съдим държавата в Страсбург,защото позволява на такива лихвари да се развиват най-спокойно и да потъпкват правата на и без това измъчените от безпаричие хора!

castiel

Това също е много добър вариант,но трябва да се организираме и да действаме.

Анонимен

Имам идея- хайде да организираме нещо във Фейсбук,тъкмо ще има повече хора...?Примерно мога да направя група и да съберем доста хора и по-лесно ще организираме колективната жалба

Анонимен

Уважаеми пострадали,
В момента работя за една такава фирма за бързи кредити.
Мога да Ви кажа, че тези приличат много на колекториски фирми. Същите не се интересуват от нормални проценти, а от печалби. Това е пропуск във финансовата система. Сега ще почнат да "гърмят" бедните хора, но такъв е жива. Няма как същите фирми да се забранят, но може да бъдат подложени на строги рестрикции и контрол.

Анонимен

Обръщам се към "ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ" мили хора просто като Ви говорят кредитните експерти за общите условия по договор защо не слушате какво Ви се обяснява,а само се вълнувате дали ще бъдете одобрени,и след това започвате да плачете колко трябва да връщате.А по нагоре искам да се обърна към господинът който е изтеглил 3000лв и трябва да върне12000 не е нужно да внесе 12000 и да чака да му върнат 9000лв.,просто ако има 3000лв.да отиде да си ги внесе и след това да се обърне към кредитният експерт който го обслужва и да си пусне молба за предсрочно погасяване и случаят му ще приключи.

Анонимен

И аз се свързах с хората от АОК (Асоциация на ощетените от кредитори, www.aok.bg, има ги и във Фейсбук) и съм много доволна, защото подходиха детайлно към случая ми и направиха така, че сега не плащам нищо. Успех на всички желая, аз се отървах от едни много непосилни за мен 11000 лв отгоре! Аман от мошеници!

Анонимен

Здравейте аз пак теглих 500лв. и сега ме карат да им варна 1800лв. с лихва 188% това никаде не го бях виждал досега сам им платил 1200лв. и мисля да спра зашото вече не работя и няма откаде да ги взема че да им платя.Какво могат да ми направят???

Анонимен

Не защитавам високите лихви и такси на Профикредит, но не прочетох за нито един човек, който си плаща редовно заема да е бил "натоварен" с нещо. В един момент всеки е спрял да си плаща заема, но виновна за това негово неплащане се оказва фирмата, която му е отпуснала кредита... Повечето хора, които искат заеми от фирми като Профикредит и други подобни в 99% от случаите не отговарят на условията на банките където ГПР/Годишния Процент на Разходите/ е много по-изгоден. Съответно си затварят очите и ушите когато имат нужда от бърз кредит, но после когато видят, че не са единствените неплащащи вече се организират с подписки. По същия начин на мен са ми много интересни клиентите на Мтел - всички реват, че ги товарят в сметките, но продължават да им използват услугите... Така и вие - взехте пари на заем, а после се сетихте, че то върху тях се начислявала и лихва та била тя и 400%. Ако ви дадат един празен лист ще се подпишете ли под него???

Анонимен

Абе брато сагласен сам да плащам и ще плащам ама не и при лихва 188% това си е нечувано.Ние се разбрахме за 1 година и лихва 22% а накрая кво 188% това не е ли лажа а?

Анонимен

бих посъветвала никои да не взима от профикредит пари на двапати кандидатствам с гаранти и на двапати ме мотаят с дни за становище и най накрая ми отговарят че гарантите не са ми сигорни ако някой е закъсал за пари по добре да вземе на лихва отколкото от тея мишки сега като се замисля по добре че не ме одобриха профикреидарите смешници

Анонимен

Аз си плащам заема редовно изтеглих 1900лв.Да обаче ми казват,че сега трябва да дам и 6000лв лихва да ми върнат 4000лв.И аз ще търся съдействие за тези лихви.

Анонимен

Това са най-големите измамници и понеже имам същия проблем като вас всички дори имам призовка от Арбитражен съд на мен за 2000 ми искат 10000 ЩЕ ДЕПОЗИРАМ ЖАЛБИ АКО ТРЯБВА ДО Аянков АЗ сьм маика на 4 деца и няма да позволя някви нещасници да им ядат от хляба и вез това държавата смята че за четварто дете маичинство не е нужно
ЩЕ ГИ ПОПИЛЕЯ ТИЯ ПРОФИТА СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ИМ ВЪРНАХ 4000 Досега magdalenabg@abv.bg ako nqkoi iska da mi pishe

Анонимен

Моля ако има колективна жалба,подписка или нещо такова пишете ми за да се включа и аз. При мене проблема е почти същия като горе описаните,но имам и запор на заплата. Нямам средства да водя дела,защото детето ми е болно от рак и всичко отива за лечението и. Имам нужда от съвет и от помощ. Който иска може да ми пише на krasa21@mail.bg

Анонимен

Не знам дали не можем да се обърнем към Комисията за защита на личните данни във връзка с лепенето на тези техни прочути стикери. Може би адвокат трябва да го каже това. Но много бих искала да помогна с каквото мога тази финансова "институция" да спре да съществува поради липса на клиенти. Просто това заслужават. Няма да коментирам лицата които работят там защото и те все пак са хора.

Анонимен

Здравейте скъпи кредитополучатели от Профикредит.Работя в компанията 3 години и не всичко писано в този блог е истина.ВИНАГИ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ КРЕДИТА БЕЗ ДА ПЛАЩАТЕ АБСОЛЮТНО НИЩО.Кредитите са скъпи,но пък за това се кандидатства везплатно,вноските са фиксирани до края на периода,може да направете отлагане на 3 безплатни вноски ако останете без работа или имате болничен лист.Ако редовно потдържате връзка с кредитния си експерт, вярвайте ми никога няма да стигнете до съд,тъй като винаги ще измислим вариант с които да Ви помогнем.При нас са клиенти, които не могат да минат в банки и нямат никакъв шанс другаде.Клиента винаги може да погаси кредита на която вноска си иска с цялата остатъчна главница или на части да внася по-голяма сума след което се закрива кредита.Малко клиенти плащат кредита до крайния срок за които се е разписал.Всички погасяват предсрочно в момента в които имат парите от остатъка от главницата.По повод кредитните експерти и менажерите......никога не съм работила в по-добър и компетентен екип от тази компания.Менажерите са обучени и обучават и кредитните си експерти ПЪРВО....КЛИЕНТА ДА Е ОСВЕДОМЕН ЗА ВСИЧКО ПРЕДИ ДА ПОДПИШЕ КРЕДИТА.Аз лично за 3 години нямам сърдит или неосведомен клиент за това какво се случва с кредита му и за всеки проблем при затруднения с плащането от страна на кредитоискателя мога да намеря вариант в негова полза.Тези коментари от бивши служители на компанията са на такива хора,които са били некомпетентни за тази длъжност,крали са от клиенти и са уволнени,скривали са важна информация от клиента само и само да получат своя бонус без да мислят за последствията за кредитоискателя или просто не са успели в компанията.Никой не Ви задължава да теглите кретит от нас, но никой не Ви дава право да оплювате фирма,която е дала пари на хора в трудни моменти,които са били в безизходица, в момент в който всеки им е отказал.

Аз съм кредитен експерт, мнението е лично мое и не ангажирам никой с този коментар освен себе си....

castiel

Извинявай,но вие не спирате да заплашвате хората без да знаете защо няма в момента вноската.Не се правете на толкова невинни.Не казвам,че тия пари сме ги взели ей тъй.Вие се гаврите с хората,които са изпаднали в нужда.Направо си спестете подмазването пред шефовете.

Анонимен

Абе брато........Ако не си платиш тока питат ли те защо нямаш пари или ти го спират веднага?Поне тия те заплашват дълго време преди " да ти спрат тока".И ако не искаш друг път да се "гаврят" с тебе,гледай какво разписваш........Лесно се смята : вноска по месеци и излиза какво се връща.Проблема е, че ти си го разписал така, а после те се "гаврили".

Анонимен

kandidastvah v profi kredit ne me odobriha no vi kazvam ce tovasa rekitqri ot klasa za zaem ot 1300 lv mi iskaha 4664 lv da im varna v ramkite na 36 mas.ne vzimaite horaaaaaaaaaaaaaaa

Латинка Иванова

Хора,всички небанкови институции,които отпускат кредит дори и от компа са такива,не само Профи кредит.Те не са виновни за нашето финансово състояние, че са ни ниски заплатите и че сме бедни,виновни са управляващите ни дето толкова години вече в тази "демокрация" не ни оправиха заплатите и ние се чудим как да изкараме месеца с 200 лева.Няма на кого да се сърдим,освен на себе си,защото за да има такива институции и ние имаме вина!!

Анонимен

Zdraveite, purvo iskam da se izvinq che pisha na latinica ,no v momenta nqmam kirilica na telefona si.cheta vnimatelno problemite na vsichki iskam da spodelq i moq problem e sushtiq az izteglih 4200 ot profi kredit v sledatvie na koeto vurnah 13 000 kato vnoakata mi beshe po 340 lv na mesec estestveno go refinansirah kum dsk ,kudeto godishnata mi lihva e 11% tezi moshennici taka me izigraha poneje na men mi beshe purviq kredit koito teglih podpisah na doverie i vijte dokude me dovede problema se sustoi v tova che kakto i pri vas taka i pri men purvo che podpusah predi da buda odobrena vtoroto koeto e v dogovora na koito se razpisah kalkulaciqta beshe za kredit ot 7000 lv sledovatelno men me odobriha za 4200 a nito vnoskata nito vremeto na izplashtane se promeni ,mislq si prosto che sumata koqto izplatih vuobshte ne e tazi koqto sum poluchila ochakvam kopie ot dogovora si i ako gi hvana v takava izmama tejko im vse pak amqtam che e ot polza za vsichki nas da prosledim tezi neshta, tova che ne poiskah dogovora si e moq greshka , ako ima podpiska sreshtu tqh ili nqkakvo delo shte se radvam ako se obedenim zashtoto tova nemoje da produljava .....

Анонимен

zdraveite,sajelqvam che cheta vsichko tova sled kato veche se nabytax i vzex kredit ot tqx.Sega sled edna godina mi se obadixa za refinansirane toest da plastam s 15 leva po malko ,no mi iskat oste edin porachitel toest 2,zasoto dosega imam edin porachitel,a za po malka syma sega mi iskat 2.Nqmam dymi da svarsva vsichko tova,i na men sigyrno nakraq ste mi iskat oste pari

Анонимен

аз също днес получих писмо от профо кредит от 1000лв изтеглени трябва да върна 5 000лв заради забавени 2 вноски ,и пише в писмото че еднострано решили че прекратяват 4 годишен договор заради 2 забавени вноски.Това е рекет мръсни рекетйори кажете ми от всички вас има ли някой който да е подал жалба и към кого тря се обърна да подамн и аз.Не може двустрано да подписвамне договор и за 2 вноски по 70 лв да прекратяват еднострано и от 1000лв да имаш да даваш 5 000лв

Анонимен

ще се радвам да ми отговорите какво да правя и на имейл
veselu6a@abv.bg и на скайп vesi_3030

Анонимен

Tova sa nagli i dolni sa6testva! Niama li zakoni v taia Darjava ^ibana! Kak moje za 500 da ti iskat 2500? Xora ne e li vreme da se opal4im na tia boklyci! Te se gavriat s nas kakto i Darjavata ni!!!!

Анонимен

ako iska kredit neste popadnali na to4nata instityciq .nie ot izi kredit nesme mo6ennici kato tqh .tel 08822647667

Анонимен

molq zvanete na tel 0882264767 za konsyltaciq krediten konsyltant sam

Анонимен

Ami ako si plashtahte navreme vnoskite nqmashe da se stigne dotuk.Povecheto hora si mislqt che kato izteglqt edin barz kredit i posle mogat da si pravqt kakvoto si iskat da ama NE.Takache vseki si nosi posledstviqta.Ako ste loqlni klienti nikoga nqma da se stigne dotuk.

Анонимен

Pro4etoh vsi4ki komentari i iskam da Vi izrazq na vsi4ki svoeto sa4ustvie,za6toto tova e istinski ko6mar.Rabotq v tazi sfera i vinagi sam si zadavala vaprosa kak firma kato Profi Kredit nazna4avat za kreditni konsultanti lica, koito ili sa bili lo6i klienti vav drugi kreditni institucii ili sa osvobodeni ot sa6tite poradi zloupotrebi.Po kakvi kriterii vaprosnata firma si nazna4ava slujitelite? Ta nali kreditniq konsultant trqbva da e za primer.Napravete si izvod kakvi hora Vi pi6at kreditite i Vi iznudvat za nqkakva sabiraemost.Tarsete si pravata i vnimavaite na kakvo se podpisvate.

Анонимен

да дойдат и да си изчистят тъпите стикери,че не мога да ги изстържа от вратата си.Ей,ако ви пипна,ще ви натроша кокалите!КРЕТЕНИИИИ!!!

Анонимен

az sashto imam kredit ot 1500 lv i trqbva da varna 5400 za 36 meseca po 149 lv vnoska redoven platec sam za sega i dai boje da e taka zanapred obache moq problem e che iskam da pogasq kredita obache mi iskat cqlata suma s lihvite a dali shte mi gi varnat sdled tova ne se znae ako na nqkoi sa varnati molq da pishe

Анонимен

Здравейте, злощастни като мен хора прибягнали до услугите на Профи кредит. Преди 22 месеца изтеглих заем от 3000 лв. с лихва 5900 за три години.Не съм закъсняла с нито една вноска и сега реших да погася заема окончателно.Направих всичко което трябваше - пуснах си молба и служителката ми изчисли че дължа 3068 лв.Учудването ми бе голямо тъй като излиза , че през тази година и половина аз не съм им внесла нищо по главницата а де факто не е така.Пуснах запитване на което ми беше отговорено че това е сумата. Изчислих си сама по погасителният им план, който са ми дали и има разлика с близа 1000 лв.Сметката е елементарна получила съм 3000 лв. изплатила съм им 1000 лв.главница и 4600 лв.лихва плюс 3068 лв. които ми оставали за погасяване, което прави 8068. Ужас!!!
Искам да се включа в подписката и да направим нещо хора, не може така да се подиграват с нас!!!e_mail s_e4avaria@abv.bg

Анонимен

Никой при предсрочно погасяване не Ви иска лихвите.Това отпадна много отдавна.Ако някой кредитен Ви каже така идете в офиса и ще Ви кажат истинската сума,която е само остатъчната главница.Плюс това.........НИКОЙ НЕ ВИ КАРА ДА ПЛАЩАТЕ КРЕДИТА ДО КРАЯ НА ПЕРИОДА.Винаги може да се направи предсрочно погасяване когато имате лични пари или рефинасирате от банка.Кредита е скъп ако се плаща до края на периода.Иначе вноските са напълно поносими за сумата,която е теглена.Когато имате остатъчната главница- ЗАКРИЙТЕ ГО.......

Анонимен

zdraveite na vsi4ki potarpev6i...az sa6to iskam da vi pomolq za s1vet.Maika mi e teglila kredit ot profi kredit 2000lv za 2 godini , a sega q zadaljavat da v1rne 10500lv v protiven slu4ai 6te b1de os1dena ,a tq e v 4ujbina v momenta nqma rabota tam i ima 7 mesetsa ot predi presro4iq , ot 6 -7 mesetsa si pla6ta vnoskite po 165 lv na mesec .IMA li na4in da se objalvat tezi 10000lv v slu4ai 4e e teglila 2000 razbiram 4e ima lihvi no dori da e taka razbiraemo zaradi zakasneniqta da v1rne dori 4000,no 10000 mislq 4e e nerazbiraemo ,govorih s neiniq kreditor i toi mi obqsni 4e ako dade na edin p1t 1500lv moje bi mojelo da mahne 3000lv ot iskanata ot tqh suma tva realno li ili ....? i ako q os1dqt kakvi 6te b1dat posledicite pri uslovie 4e e v 4ujbina i nqma ni6to na neino ime i jiveem na kvartira ..molq pi6ete mi

Анонимен

sa6toto stana i sas mene otidoh kanditastavh za 3000 hilede otpusnaha mi 2200 i za tez 2200 tryabva da platia 9168 leva neznam kade da se opla4a skype toni_storaro 1 profi kredit sa izmamnici

Анонимен

az sa6to imam kredit ot profi kredit i tozi mesec nqmam vazmojnost za vnoska. kakvo da pravq?

Анонимен

ima li nqkoi osaden ot tiq reketiori Profi kredit

Анонимен

profi kredit e nai izmislenata banka v sveta NIKOGA ne vzimaite kredit ot tiah!!!

Анонимен

Аз се опитвам да изтегля отнякъде заем но понеже съм с лошо ЦКР немога от ПРОФИ КРЕДИТ искат да ми дадът но мен ме е страх каква ще е сумата за връщане.Искам да питам ако изтегля 5000 лв.за 48 месеца и внасям редовно вноските от 238.00 лв.както те предлагат дали ще попадна в същия капан.

Анонимен

ДА, да- ПРОФИКРЕДИТ са ви виновни.. Ако си плащате редовно и на време! няма да имате проблеми, нито с тях, нито с която и да било финансова институция. Не сте взели кредит от приятел или познат, че да си позволите този лукс да не плащате!!

Анонимен

синът ми е взел такъв кредит- отпуснали са му 1200лева, а трябва да върне4 400.Остана безработен и закъснял с една вноска -сега му искат 6600 лева.Струва ми сехубийствено.Отдавам това на неопитността му, защото само психичноболен човек или страшно отчаян би се съгласил на тази лихва .Прдлагам всички , които искат да се обединим да ми пишат на dualis@abv.bg .Нека да държим връзка-нека някой от нас направи страница във фейсбук и към нея да се присъединим всички опарени от подобни фирми.Ще направим едноа обща жалба дао Комисията за защита на потребителите, до Асоциацията на ощетените от кредитори, както и до омбудсмана.Ще направим Декларация до Президента, Народното събрание и Министерския съвет ,че няма да платим ,докато не се изчислят нормални законови лихви .Сега ,когато целият ни народ изнемогвайки финансово се бори срещу монополите и несправедливостите в държавата ни ние не можем да мълчим пред тая чудовищна несправедливост.Да , много от нас са сбъркали, но то е от незнание и от отчаяние пред финансовата невъзможност да се справяме в живота си в момента, но това не трябва да дава право на такива мошеници да ограбват живото ни...Всеки по отделно е сам и слаб да се бори с такива фирми, но ако обединим усилията си -ще се справимОбединения народ е по-силен от всички институции.Нека всеки ,който може да помогне с нещо да ми пише.Нека някой , който е добър в това да направи страница във фейсбук, а аз ще уведомя всички ,които това ги засяга и вълнува.Разполагам с време- пенсионерка съм по болест., а и съм ужасно мотивирана да помогна на сина си.Чакам писмата ви...

Анонимен

Здравейте!
Аз също се парнах от ПРОФИ КРЕДИТ. Предлагам да подадем колективна жалба или да се обърнем към Господари на ефира и аз мисля да направя това до 1-2 дни. Аз съм майка и един господин от ПРОФИ КРЕДИТ ми заяви, че в България законите не се спазват, и че той лично ще се погрижи аз и моето дете да останем гладни като ми сложат запор на майчинството от 100 лв + 35лв детски надбавки оставям телефон за вразка с мен ако има желаещи да се обърнем към институциите 0897322574 Марияна

Анонимен

"Фирмите за бързи кредити събират рекордно високи неустойки дори при частично неизпълнение на договора за кредит, сочат експресните резултати от проверка на Комисията за защита на потребителите на общите условия на небанковите кредитни институции. Това съобщи вчера председателят на ведомството Веселин Златев.Сред 15-те най-големи компании в сектора, проверени до момента, имало такива, които събират като неустойка 50% от размера на заема. Освен това те задължават потребителите да плащат неясни разходи за събиране на задължението. Липсват критерии при изискването на допълнително обезпечение за заема. Срокът за корекция на общите условия на компаниите е 20 октомври 2012" "Господари на ефира " да ги посетят трябва ,да ги осъдят

Анонимен

Държавна комисия заплаши със съд 4 банки за ощетяване на клиентите

За първи път институция атакува разорителните наказателни лихви по просрочени заеми
Мая Цветкова


Комисията за защита на потребителите (КЗП) отправи вчера последно предупреждение на 4 банки, които упорито отказват да поправят нередности при отпускането на заеми, с които ощетяват своите клиенти. Ако до 10 октомври те не се съобразят с препоръките, комисията ще заведе срещу тях иск, съобщи председателят на КЗП Веселин Златев.

Комисията от месеци проверява общите условия и договорите на 25 банки, които бяха получили наставления как да се поправят. Само една от тях бе перфектна, обясни Златев.

Наред с основните упреци на заемополучатели срещу банки, с които КЗП е засипана (главно заради неясни клаузи, липса на уведомяване и необяснимо вдигане на лихви), сега за първи път държавен орган откроява проблема с наказателните лихви за просрочия. Според шефа на ЗКП, който е юрист, определянето на лихвите за забава при просрочени вноски досега не е било съобразено със съществуващата нормативна уредба. "Така например върху непогасените в срок суми за времето на забавянето се начисляваше обезщетение в размер на договорената лихва плюс надбавка от 10% годишно", посочи Златев. Според него по закон лихвата по просрочени кредити трябва да е максимум размера на основния лихвен процент на БНБ плюс 10%, а когато е по-висока, банката е в нарушение. За сравнение - договорената лихва по потребителски заеми в момента се движи между 8-15%, а основният лихвен процент на БНБ е 0.14%.

Банките масово са допускали вдигане на лихвите по потребителски и ипотечни заеми по неясни критерии, показва анализът на комисията. Често в "Общи условия" не са изброени всички обстоятелства, при които те имат право да поискат предсрочно връщане на кредит. Субективното определяне на размера на допълнителни обезпечения по вече договорени кредити е друга група клаузи, нарушаващи правата на потребителите. Например заради даден жилищен заем е ипотекиран определен имот, но след известно време банката решава, че цената на имота е паднала и иска нови обезпечения. Някои банки са допускали едностранно изменение на вече сключени договори по "непредвидени основания", т.е. по усмотрение на дадената банка - което обикновено също е в ущърб на потребителя.

Едно, две или повече от посочените нарушения на правата на заемополучателите са констатирани при 25 от банките у нас. Само една банка се е оказала изрядна, 21 трезора вече са направили съответните корекции в "Общите условия", а 4 са поискали отсрочка.

Коригираните клаузи в договорите за заеми ще важат както за отпусканите в бъдеще, така и за съществуващите кредити. Ако обаче кредитополучател, който вече е върнал заема си, прецени, че неправомерно е плащал по-високи лихви, може да заведе дело срещу съответната банка, уточниха от комисията.

КЗП обаче не съобщи кои банки са имали най-много нарушения, позовавайки се на "търговска тайна". Не беше назована и изправната банка, за да "не получи конкурентни предимства пред другите". В случай че получилите отсрочка 4 банки не изпълнят препоръките, КЗП ще заведе иск за "нищожност" на неравноправните спрямо потребителите клаузи в договорите им и чак тогава обществеността може да разбере за кои финансови институции става въпрос.

"В момента комисията проверява и небанковите финансови институции. В техните общи условия също има неравноправни клаузи, които изискват от получателя да плаща неясни суми за погасяване на заема. Има и клаузи, които задължават потребителите да плащат голям брой неустойки, които могат да достигнат до 50% от стойността на договора "

Анонимен

Според комисията те трябвало да са, колкото е законната лихва - ОЛП + 10%. В момента това означава, че за просрочие не бива да се искат повече от 10,04%. В същото време обаче има кредити, отпуснати на редовна лихва, която е по-висока - например 11-12%.

Анонимен

Когато искаме да сключим договор с небанково дружество, да изтеглим малък кредит, за какво трябва най-вече да внимаваме?

За сериозните санкции, които се налагат при просрочие. Защото констатирахме наличието на огромни като процент санкции при маловажни нарушения, примерно при закъснение от 10-15 дни. Санкции, които са определени или в много големи проценти, примерно 50 на сто лихва от неиздължената част или дневни обезщетения, които понякога могат да се равнят на сума, която надхвърля в пъти неиздължената част, дори и заедно с максимално определената законова лихва. Когато влизаме в клон на подобна небанкова институция, ние трябва да излезем с попълнен договор с всички реквизити. Защото това не е от кръга на нашите компетенции, но често при нас постъпват жалби, при които кредитополучателят от подобна небанкова институция се оплаква, че в неговия екземпляр липсват важни, съществени елементи от договора, които трябва по принцип да минат на одобрение пред съответния управителен съвет.

Анонимен

Брутално: Глоба 50% от размера на заема налагали небанковите лихвари
Комисията за защита на потребителите извади шокиращи факти за лихварството у нас

Анонимен

Проверка на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ показа шокиращи факти от небанковото кредитиране, което напоследък придоби доста сериозен размах у нас, стана ясно от изнесените на пресконференция факти.
При проверка на институциите, които се занимават с отпускане на заеми на граждани, проверяващите констатират 12 типа неравноправни клаузи. Проверките засега са обхванали само 15 от най-големите небанкови финансови институции, но те пък формират над 50% от пазара според сведения от БНБ.

Най-фрапиращи са необосновано високите глоби и такси при закъснение с плащане на вноските или целия заем. Има случай на записана глоба от 50% от размера на отпуснатите пари, което е необяснимо много, смятат проверяващите.

Има и клаузи, които задължават получателя да изплаща неясни разходи при събиране на задължението, които нямат таван на практика.

Анонимен

Има ли още заблудени кандидат работници и кандидат клиенти, които не за разбрали за какво става дума? Чешка компания, която кара хората да далдисват, като за целта ползва съгражданите им срещу жълти стотинки.

Анонимен

И аз имам подобна история, но края не беше толкова "фатален". Миналото лято кандидатствах за кредит в Профи Кредит , бях удобрена, но преди да получа договора си по пощата по техните условия. Странно защо не ти дават поне копие на това което си разписал. Моят финансов проблем се реши след наколко дни и аз ги уведомих че няма да тегля кредита. Последваха заплахи и изнудване да изтегля парите, да дам банкова сметка да ги получа и след това да ги върна...това била процедурата. Много се ядосах и отидох още същия ден при адвокат. Той категорично заяви , че единствената процедура е те да ми дадат документ , че нищо не им дължа за да спя спокойно. И никакви банкови сметки и преводи.След още няколко дни разправии , най-накрая получих документ , че не дължа нищо и договора ми е анулиран.Ходих също да Агенцията за защита на потребителя и останах разочарована. Искаха ми поне документ , че съм поискала кредит за да има над какво да работят. Нали точно затова ги потърсих, изнудват ме да ми дадат пари а аз все още чакам договоро по пощата, който едва ли са изпратили някога. Моят съвет е всеки един да потърси съвет от адвокат, не са редни тези високи лихви. Можете също да се обърнете към "Господари на ефира"

Анонимен

Има фейсбук група създадена този четвъртък 14.03.2013г. намерете я и се присъединете: "Да се обединим срещу измамниците от профи кредит" Или поне следете новините от стената.Засега не са много хората, но ако всички се включите може да се постигне нещо срещу измамниците. Успех!

Анонимен

Здравейте,аз също се опарих от профи кредит, начина да се преборим с рекета на профи е чрез медиите тв7, господарите и тв европа,комисията за защита на потребителите и омбудсмана.
Глобите и лихвите които налагат са незаконни, но хората се плашат като чуят за съдия изпълнител и като не знаят правата си плащат!
Има хора които са осъдели профи за незаконните лихви и глоби които налагат и решенията на съда бяха качени в нета, но след няколко дни тези страници бяха блокирани!

Анонимен

здравейте искам да попитам има ли някой който да е осъден и да е получил изпълнителен лист от съдия изпълнител.

Анонимен

Анонимен20 март 2013, 14:31

здравейте искам да попитам има ли някой който да е осъден и да е получил изпълнителен лист от съдия изпълнител.

Кредитен експерт от Профи кредит.
Знаеш ли колко хора идват в офиса с някакви листчета и викат:това писмо го получих на работа от някакъв съдия изпълнител.Защо ми е запорирал заплата?Тя примерно не е плащала от 6 месеца (2 вноски когато са я прекратили и оше 4 вноски примерно откакто са я прекратили) и идва да пита защо?На листчето от съдия изпълнителя има име и Тел. номер звънкате и искате обеснение от него и той ще ви каже всичко!Извинявам се ако съм прозвучал малко грубо с работата съм станал и малко груб но все нещо трябва да се работи все пак и аз имам семейство за издържане :)

Анонимен

Здравейте,предлагам да се съберем и да се допитаме до някого който е наясно с тези неща какво може да се направи с/у тези мошенници.Може да се отиде и до омбудсмана.

Анонимен

Синът на големия търновски артист Димитър Панов - Сава Панов, е притиснат от фирма за раздаване на бързи кредити. 73-годишният зооинженер обаче ще дава „Профи Кредит” на прокурор и на съд, се закани самият той в редакцията. През август 2009 г. Сава Панов получава известие от арбитър от София и изпълнителен лист, че дължи на въпросната фирма 616 лева плюс 100 лв. съдебни разноски. Арбитражното дело било минало в Софийски градски съд и след него Панов бил осъден да плаща. Пратката по куриер е пристигнала при търновския съдебен изпълнител Р. Касабова заедно с още няколко такива изпълнителни листи от „Профи Кредит”. Че за пръв път вижда такава документация от арбитър, обясни от своя страна г-жа Касабова и каза, че Сава Панов има 190 лева пенсия и няма имущество на свое име, поради което няма как да събира вземането на въпросната фирма за раздаване на бързи кредити.

Анонимен

Не само до Омбудсмана,до Страсбург ще станат известни Профи кредит !Само гледайте ,рекетьорите какво ще си получат !

Анонимен

Защо не публикувахте коментара ми !

Анонимен

Да им честито на печелившите ! Когото са излъгали така нареченните кредитни експерти , да си знаят , че това е за цял живот . Това е мотото на Профи кредит. В компанията е сбирщина от некадърници и хорица без образование . Жалко за клиентите им , защото ще им изпият кръвчицата с голямото оскъпяване на заемите , пък ако си затруднен и спреш да плащаш два месеца ти слагат страшни лихви , където ги няма никъде.
Та , ако си клиент на тази компания да знаеш , че е до гроб !!!!

Анонимен

Az pisah do Gospodari na efira, i o6te edna jena sy6to i sega 4akame.

Анонимен

Аз се обърнах към "Господари на ефира". Моля Ви и вие им пишете. Колкото повече хора, толкова по добре.

Анонимен

Долни лихвари !

Bori Ivanova

zdraveite na vsi4ki postradali ot tezi izmamnici, Az sam maika na 2 deca. I az kato vas si izpatih ot tqh.Prez 2011 izteglih sumata ot 2600lv,pla6tah si redovno vnoskite dokato ne me s1kratiha i taka polzvah tezi 3 otlojeni vnoski.Sled kato otnovo si namerih rabota zapo4nah pak da pla6tam no v edin moment zapocnaha da ni pla6ta6 ot vreme na vreme i sledovatelno zapo4nah zabavqne na vnoskite do edin prekrasen moment v koito prodadohme edna niva i az reshih da otida i da si pogasia kredita no ot tam mi zaiaviha 4e triabva da platia celiat kredit i sled 3 dni te shte mi v1rnat ostataka po bankov p1t a sumata koiato mi iskaha beshe 9600lv.Nikoi ne mi beshe kazal 4e ima takova iziskvane za tova kogato podpisah dogovora.sega zapo4naha da mi tegliat mai4inskite zashtoto spriah da im plashtam ot 1 godina i smqtam da zaveda delo no neznam dali shte izleze neshto ot tova.ako niakoi gi e s1dil molia da pishe za da znaem kakvo mojem da napravim po v1prosa.Blagodaria predvaritelno

Анонимен

Zdraveite,nie s moia priatel se opitahme da izteglim kredit-za shtastie ne ni beshe otpusnato iskahme da izteglim zaem na stoinost 3000lv. a nakraia sled kato izchislihme vsichko se okaza che triabva da vurnem 12000lv. tova e edna gavra s balgarskia narod ne stiga che na vsichko vdigat cenite ,osven na zaplatite i na maikite ne ,ami i nakraia pozvoliavat da ima takiva ne4oveshki lihvi..I kogato nashia krediten konsultant pi6e6e razhodite otbeliaza che za deteto ni sa nujni 35lv. na mesec za da bude gledano,a deteto ni e na 1 godinka i samo pampersite mu struvat tolkova!POrnografia

Анонимен

Всичко е корумпирано в тая държава.. Няма система или по точно не работи не се впада с кода!!! Няма никаква комисия за защита на потребителите 90% от работещите (така наречени наши закрилници)Са корумпирани. И са готови да си затворят очите срещу съответната им за тях изгода.. И аз се опарих от Профи кредит.. Не мисля че има институция в българия която може да ни помогне понеже Съди/Адвокати/Прокурори.."ЧСИ" са най- корумпираните хора в страната, понеже държат власта в ръцете си, и могът да правят каквото си поискат. Трябва самата държава да се осъди. Че допуска толкова корумпирани хора на власт. Стига сте си затваряли очите! Страсбург е единственото място което може да ни спаси..Направете си сметката защо неможем да влезем в шенген.НЕ ЗАЩОТО СМЕ НЯМАЛИ ГРАНИЦИ КАТ ХОРАТА.. А понеже Държавата е В ПЪТИ по корумпирани от тяхните изисквания..

Анонимен

Благодаря за информацията. Мислих да тегля кредит от там но след като видях всичко написано се отказах.. Пак благодаря Мисля че е време да ги осъдите.

lils

Здравейте, имам същия проблем като всички вас с Профи Кредит. Имам само 1 просрочена вноска, безработна съм и поддържам връзка с кредитния си консултант повече, отколкото със собствената си майка. Вече си записах час в асоциацията за петък - когато се върна от срещата - ще пиша тук как е преминала.

Анонимен

Аз имам даже по-голям проблем имам кредит от 1500лв за 1 година,ако съм редовен с вноските и за 2,ако закъснея.Аз разбира се имах закъснение,но накрая се оказа,че кредита ми е за 4 години на същата погасителна вноска,което прави 6000лв + неустойка за още 3300лв,сами можете да сметнете колко трябва да върна за тези 1500лв,че на всичкото отгоре бях излъган,че ми се опрощават 3 вноски,в последствие стана ясно,че не е така и имам закъснение от 9 вноски.Направо не знам какво да правя,от централния офис казаха,че ще ми окажат съдействие ,но ще видим,да не говорим,че на един приятел по същата схема му подправили подписа.УНИКАЛНИ просто

Анонимен

Привет на всички,аз също се опарих от Профи кредит,изпратих жалба до омбудсмана,след което ми се обадиха по телефона и ми казаха да подам жалба към комисията за защита на потребителите.При мен се получи следното,изтеглих кредит от 3000лв.за 2 год.,а сега искат да върна 12000лв.,защото договора ми бил направен за 4год.,а до момента аз нямам предоставен договор,а се подписах на договор за 2год.,който желае да се свърже с мен скайпа ми е kleopatra_822

Анонимен

Аз казвам всички пострадали от Profi Kredit да се съберем Пред ПАРЛАМЕНТА, да се организираме и да действаме.Като пи6ете оставете си e-mail или скайп за да се разберем. vivian88_22@abv.bg

Анонимен

Здравейте ! Ако още не сте "скъсали" с Профи Кредит - МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ МИ. Аз не съм Мошеничка като тях просто една от многото Пострадали. ПИСАХ до 'Господари на ефира' 2 пъти - Не са ме потърсили още. Във фейсбук има сформирана група , ако имате възможност се включете - не го отлагайте. vivian88_22@abv.bg

Анонимен

Трагедия бях се облякъл вече и отивах към офиса им да тегля, добре че попаднах случайно на тези коментари и се обадих по-телефона и казах че се отказвам!!! Благодаря Ви! Дано успеете да осъдите тази измислена фирма!

Анонимен

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1957307

Анонимен

С хитри и нагли схеми фирми за бързи кредити заробват възрастни и болни хора. Някои от пострадалите получават исканата сума още преди да са видели договора.
След няколко дни се сблъскват с предварително подготвен текст, по който нямат възможността да вземат позиция. Поставени пред свършен факт, на тях е внушено, че са длъжни да подпишат.
Скандалното е, че точно в страната, в която
никой не търси отговорност на кредитните милионери,
хора, изпаднали в крайна нужда, са заставяни да плащат неголеми заеми с огромна лихва - между 96 и 115 % на година.
Като по правило, първоначално отпуснатата сума не е голяма - най-често около 1000 лв. Само за около година обаче дължимите средства нарастват петорно. Причината е, че сделката е пълна с неравноправни клаузи в полза на кредитодателя. Освен огромни лихви за неспазени срокове са предвидени наказания и за предсрочно погасяване, напълно в разрив със Закона за потребителските кредити. Така дължимата сума нараства в пъти дори клиентът да е бил коректен към кредитора. Възможно е длъжникът да бъде осъден, без да разбере,
защото никъде в общите условия на договора не е казано, че кредитополучателят трябва да бъде уведомен за настъпили промени в споразумението.
Една от най-стряскащите клаузи в договорите е т.нар. "арбитражна". В нея се оказва, че всички спорове около заема се решават от избрани от фирмата арбитри. За цялата страна подобни спорове се решават само от трима точно определени "специалисти".
Цялото разследване четете в новия брой на в. "168 часа"

Анонимен

Цялото разследване четете в новия брой на в. "168 часа"

Анонимен

Скандалното е, че точно в страната, в която
никой не търси отговорност на кредитните милионери,
хора, изпаднали в крайна нужда, са заставяни да плащат неголеми заеми с огромна лихва - между 96 и 115 % на година.
Като по правило, първоначално отпуснатата сума не е голяма - най-често около 1000 лв. Само за около година обаче дължимите средства нарастват петорно. Причината е, че сделката е пълна с неравноправни клаузи в полза на кредитодателя. Освен огромни лихви за неспазени срокове са предвидени наказания и за предсрочно погасяване, напълно в разрив със Закона за потребителските кредити. Така дължимата сума нараства в пъти дори клиентът да е бил коректен към кредитора.
Възможно е длъжникът да бъде осъден, без да разбере,
защото никъде в общите условия на договора не е казано, че кредитополучателят трябва да бъде уведомен за настъпили промени в споразумението.
Една от най-стряскащите клаузи в договорите е т.нар. "арбитражна". В нея се оказва, че всички спорове около заема се решават от избрани от фирмата арбитри. За цялата страна подобни спорове се решават само от трима точно определени "специалисти".
Цялото разследване четете в новия брой на в. "168 часа"

Анонимен

Колективна Жалба Срещу МАФИОТИТЕ "ПРОФИ КРЕДИТ"

1.Ще се изготви колективен иск срещу мафиотите "ПРОФИ КРЕДИТ" С който ще изискваме да се отнеме лиценза! И преустановяване на НЕЗАКОННАТА и деийност! МОТИВ, безобразно големи лихви, върху кредити (НАД 150% лихва срок 1 година и над 300% лихва срок 2 години и т.н)
2.Колективна Жалба за Заплахи, и Тормоз, Нарушаване на човешки права!
3.Иск за обезщетение за нанесени морални щети,и преправяне, Фалшифициране, на договори (в тяхна полза)!
4.Подаване на сигнал до Господари на Ефира!

Ако не постигнем желаното споразумение, в Българските съдилища! Ще се подаде жалба в страсбург!!
Никои не трябва да бъде тормозен и рекитирван по такъв начин Ние сме хора не сме животни!!!Никой няма да ни помогне ако не си помогнем заедно! Всеки желаещ се да се запиши в колективния иск нека остави контакт за връзка! Скайп Е-майл ФБ!

Молба до Администратора на БЛОГА! По възможност по най-бърз начин да публикува коментарите..

Анонимен

az izkam da se zapisha e-mail iva_65@abv.bg

Анонимен

Ето и моя мейл mariqna_86@mail.bg да действаме аз съм оставила телефона си и пак го оставям 0897322574 Марияна

Анонимен

При мене е още по зле. Бях техен клиент 2 години. Изплатих си всичко и половин година по късно ме уведомяват ,че им дължа още 1500лв. Днес получих писмо ,че ме е осъдил и арбитражен съд.
Пратих писмо до господари на ефира. Ще се присъединя към вас защото тези долни боклуци трябва да бъдат осъдени. А аз няма да се откажа ще ги съдя до дупка. Имам си всички налични документи с който съм спазила погасителния план.

Анонимен

здравейте,
искам да се включа в колективния иск имейла ми е
trifonovloko111@abv.bg.

Анонимен

На кредитните къщи правят проверки и ги глобяват за незаконно високи лихви,което е правилно.Защо не проверяват и небанковите институции по същия параграф,ами ги толерират в незаконното печелене от бедните хорица изпаднали в безизходица! Принудени сме да теглим заеми от тези лихвари ! Толерира се рекета в България ! Явно е узаконен ! Това е недопустимо в една бедна държава като България с най-ниските заплати ! След като си останал без работа и няма какво да ядеш ,да ти искат 500 % върху целия кредит,независимо,че си изплатил почти целия,да ти го искат отново все едно,че не си плащал изобщо и да трябва да започнеш отначало да го плащаш!!! Къде може да се случи такова безобразие,в коя европейска държава ?! В никоя освен в БГ !!! Много е онеправдан този български народ,много експлоатиран !!! Защо не се регламентират клаузите в договорите на кредитните институции,къде отиват тези откраднати от бедния,мизерстващ народ пари ???????Къде ?????? Това е корупция в особено големи размери !

Анонимен

moqt e-mail e vivian88_22@abv.bg

Анонимен

abe za6to ne publikuvate komentarite na vreme a???

Анонимен

аз искам да се включа в колективната жалба
скайп mitio28

Анонимен

skaipa mi e toni_storaro1 i az teglih kredit ot tia izmamnici i star6no sajalyavam isteglih 2200 lv i tryabva da platya 9168 leva prestavyate li si kakvi izmamnici ako ima kak da se saberem neka go napravim hora

Анонимен

Здравейте аз искам да се запиша Skype ми е sexy_koko285 абв поща (Kaloian90@abv.bg)

Анонимен

здравейте и аз се присъединявам ако може kristiqn198369@abv.bg

Анонимен

moq sluchei e sledniq as rabotq na xubava platena rabota s moite dani isteglix za moi priqteli kredit 980lv trqbvaxa da varnat 1800lv.vra6ta lisa do 1500lv i spirat za nqkolko vnoski do 1800lvotivat v 4ujbina ias gubq vraska ot profitkredit umi6leno ne mi pra6tat pismo ne me i tarsat.ako sa imali jelanie sa mogli da me namerqt dejuren operator sam v potstanciq na energoto 12.hi v edin moment zapor v sofiq 3500.lv vzexa mi gi.mrasnicite po nekorektna banka nqma.na vsi4ki prepora4am xlqp i sol q6te pari ot txq ne vzimaaite.piramida svepovna.ispusnax srokovete no 6tqx da gi sadq.pt moi bliski poznati kolegi a sa mnogo v kustendil nikoi ne vzima i gi uvajava tezi izmamnici.

Анонимен

ot koi ot izmamnici te li

Анонимен

zrdaveite niakoi moje li da mi kaje iskam da teglia zaem ot 8000 ot koi nebankova institucia.6tiah da probvam pri PROFI no se otkazvam kato 4eta tezi komentari

Анонимен

И аз се присъединявам към вас ако можем да направим нещо .. и аз съм в същото полужение моля пишете .. gallia80@abv.bg

Анонимен

Благодаря сериозно на всички които са писали тук че ме спасиха да не се набутвам с тези ШИБАНЯЦИ

Анонимен

влезте във фейсбук групата " Да се обединим срещу измамниците от Профи Кредит ", ако ви тормозят по тел. или по някакъв друг начин пуснете жалба в полицията, намерете си адвокат, ако нямате договор и него си намерете...

Анонимен

I az sam yjilena qko!Invalid sam s 200 leva pensiq!Prisaedinqvam se!Pi6ete!!!babadidi66@abv.bg

ceko07

И аз съм в кюпа ще участвам в жалбата thekilerone1@abv.bg мисля обаче че като не могат да ми вземат нищо ще направят запор в/у заплатата

Анонимен

сажалявам за всички ви и най вече за мен и аз сам вътре взех 250 сега ми искат 1000 още несам минал през съд нямам запор да видим какво ще стане надявам се с моите пари свещи да си купят мрасниците

Анонимен

Нямате представа колко изобретателни МОШЕННИЦИ са ПРОФИКРЕДИТ !Една от СХЕМИТЕ които разиграват е следната:Отпускат по няколко кредита на някой човек дори и да не работи като достатъчно условие е да намери гарант с постоянен трудов договор:Моят съпруг попадна точно в такава схема...След сърцераздирателни молби на наша роднина (вече бивша)Илияна Пенчева от гр.Казанлък същата тегли кредит за - 5 000,00лв.На договора и обаче НЯМА написано колко пари се задължава да връща....Въпросната госпожа през това време е успяла да измами и други гаранти ,разбира се че няма никакво намерение да ги изплаща защото човек,който не работи няма как да покрива ежемесечните вноски по кредитите (5-6 кредита) ,които са и отпуснали от ПРОФИТО..,но тук вече става страшното !АРБИТЪРА на ПРОФИКРЕДИТ започва дела срещу моя съпруг и всички останали ГАРАНТИ на Илиянчето,която междувременно взема тлъстата пачка и избягва чужбина...Дела,запори върху заплатите ,такси по делата и космически лихви започват да се сипят върху нас..ОКАЗА се, че съпруга ми дължи на ПРОФИТО 15 000,00лв.+ 1 000,00лв.за таксите по делото и заради забавените вноски .Бяхме принудени да теглим от нормална банка пари за да покрием кредита на Илиянчето и се заробихме с 20 000,00лв.,които ще връщаме 7 години,но приключихме сметките си с тези МОШЕННИЦИ от ПРОФИКРЕДИТ,които ни подлудиха с неспирни заплахи . За другите гаранти знаем,че за да не плащат са се спасили бягайки в чужбина,оставяйки близките си , дом и семейства,само и само да не плащат тези грешни пари , ПАРИ от които не сме взели и една стотинка....Това е нашата история свързана по злощастност с МОШЕННИЦИТЕ от ПРОФИКРЕДИТ,но в интерес на истината обвинявам най-вече себе си затова че сме се хванали на въдицата на такива изпечени лъжци и мошенници...а за въпросната госпожа-има БОГ той да съди....

Анонимен

Здравей те.Хора само ще си пишем ли?Така ли ще ги оставим -няма ли кой да ни ОГАНИЗИРА ? Хайде ДЕЙСТВИЕ.

Анонимен

По-големи МОШЕНИЦИ от тях няма никъде!!!

Анонимен

Здравейте,аз също съм потърпевш от профи кредит,изтефлих 1500 лв. за срок от 24 месеца. Плащах си редовно до момента в който случайно разбрах че уж съм имал договор не за 24 а за 48 месеца(до този момент не бях получил договорв си) след което заплатих 10лв.да ми изкарат дубликат.След като си получих дубликата на договора разбрах,че подписа ми е фалшив,и не само това на втората стрница където е няква декларация за личните данни,каквато несъм подписвал има съвсем друг подпис видимо различе и от първия. И освен че беше сменен и периода за изплащане(естествено без промяна на вноската) от 24 на 48 м,на графа адрес за кореспонденция беше посочен несъществуващ такъв,който аз не съм посочвал.След това веднага спрях да плащам като им заявих,че аз несъм подписвал такъв договор и нямам никво намерение да плащам нещо за което не съм се съгласявал.Естесвено последвха множество заплахи по телефона каво щяло да стане ако не плащам,аз им казах да си е***т майкита и да правят каквото си искат и че повече и стотинка няма да видят от мен. И така сега се съдим,когато има някаво развитие ще пиша пак! Благодаря за вниманието и успех на всички които също като мен са си потърсили правата в съда или в някоя друга институция.Можете да ми пишите на plamenbg@abv.bg

Georgia Kirov Kirov

Здравейте,колеги по съдба....миналата година подадох молба за одобрение за кредит в размер на 2000лв.,но направих грешката да си дам номера на дебитната карта, в последствие без да получа писмо или обаждане че са ме одобрили,ПРОФИКРЕДИТ са превели сумата в сметката ми , първоначално си казах ок,понеже устната калкулация на сумата бе:2000лв,24месеца X 137лв. ,което от своя страна е 3288лв или малко над 30% годишно...дотук добре,след месец получавам по пощата договора си в който пише - 2000лв,48месеца Х 167лв. , или 8016лв.,което прави 99%годишна лихва...съвета ми е : не им плащайте на тези мошенници,както аз правих 5 месеца подред,после спрях.звъняха ми , писма , идваха до работа ,че и дори пратиха писмо че са ме осъдили да заплатя 12500лв. ,2седмици след това друго писмо: ако не внесете 3 вноски ще ви осъдим...е нали уж са ме осъдили, отново ли ще ме съдят :D ... не им се доверявайте и не им плащайте...

Анонимен

Така като гледам май някой лихвар ще последва съдбата на бургаската банкерка. Въпрос на време е. На някой няма да му издържат нервите и..... По-добре прокуратурата да ги подхване.

Анонимен

Аз също съм теглила сума от 750лв А трябва да връщам сумата от 3800лв а аз съм инвалит можели да ми слагат лихва 158% това възможнолие

Анонимен

Съжелавам за всички които са станали жертва на Профикредит през 2012г подадох молба за заем през м ноември без да ми се дадат никакви докоменти през декември ми се обадиха по телефона че са ме одобрили и по банков път да си получа сумата от 750лв Фефруари получих докоментите по пощата и за моя изненаза вътре ме уведомяват че при лихва 158% аз трябва да въстановя сумата от 3800лв като се вземе напредвит че аз съм инвалит МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СРЕЩУ ИЗМАМНИЦИТЕ НА ПРОФИКРЕДИТ

Анонимен

И аз ще учествам във всички наказателни процедури срещу ПРОФИКРЕДИТ ДА СПРЕМ ИЗМАМИТЕ

Анонимен

zdraveite i az sum kato vas no namen za 400 istegleni i trqbva da platq 600 pri plateni 400 mi ispra6tat sms 4e im dalja o6te 2700 i ako negi platq 6temi pusneli arbitrajno delo v sofiq .v momenta nesam v bulgariq i sigurno vratata mie stanala tapet ot belejki.kogato se pribera 6tese svurja s nqkoi ot vas.moqta 6efka na bankata q znam kade jivee i moje dai otidem na gosti dai platim li4no dane nosi parite v bankata .ai nqkakuvsi me zpla6val 4e mojlo damise slu4i ne6to -kazali na kom6iite mi. no zada vurna tiq pari trqbva da pitam gospod no mu nqmam telefona .i az 6tese oburna kum asociqciqta jelaq vi kusmet zada izrinem tazi banka ot bg

Анонимен

Давайте хора да ги сринеме тези помияри.Аз съм със заем 2000 лв. към тях за четири години връщам 8600.такива лихви нямаше преди години и в JET KREDIT.

Анонимен

Цонев уточни, че бързите кредити се отпускат от небанкови финансови институции, а не от банките. По думите му броят им в страната се е увеличил трикратно и те са вече 157.
Много от тях дават кредити за малки суми, които не попадат в рамките на Закона за потребителските кредити, посочи още народният представител от ДПС.
Управляващите ще мислят за въвеждане на лицензионен режим, за да подлежат тези фирми на контрол от БНБ. Мисли се и за въвеждане на таван на лихвата върху отпусканите кредити.
Работи се и по регулацията на отношенията между банките и кредитополучателите. Там се готвят два законопроекта, посочи още Йордан Цонев.
"Докато на този свят има хора, които са готови да подпишат празен лист хартия и да не получат копие, ще се намира някой, който да злоупотреби", коментира в сутрешния блок икономистът Георги Ганев, който също следи казуса с бързите кредити.
По думите му би трябвало да се заведе общ иск от пострадалите клиенти на "Профи Кредит".
„Един опитен юрист винаги ще намери някакъв пропуск. Ако се заведе иск, най-вероятно тази фирма ще спре да съществува”, отбеляза Ганев. „Не знам дали има нарушение на закона, но със сигурност има недобросъвестност”.
Разследване на репортера Вероника Димитрова от миналата седмица доказа, че не е невъзможно човек да вземе 1000 лева кредит и да трябва да върне 5000 лева.
Гостуващите експерти в студиото – главният секретар на КЗП Иван Бъчваров и адвокатът Ивелина Иванова, потвърдиха, че жалбите по т.нар. "бързи кредити" действително са се увеличили.
По техни думи, оплакванията са най-често, че има скрита информация, която първоначално не им е била представена.
Най-честата практика е изискването на допълнителни такси за обслужване на кредита, които се оказват неимоверно високи.
Оказва се, че при взимане на заем от "Профи Кредит" и изплащането му според срока и условията, описани в договора, нещата не спират до там.
Дори и след това от фирмата продължават да иска пари, а ако такива не постъпят, следват заплахи за съд и саморазправа.
Практиката, която от фирмата упражняват, е да не предоставят копие от договора на теглещите заема.
Според потърпевшите договорите биват фалшифицирани от служителите на въпросната фирма, като дописват останалите полета по документа, каквато била "практиката".

Анонимен

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/reshavat-problema-s-byrzite-krediti-do-kraia-na-meseca-5995933

Анонимен

Бог да разруши делата на тези лихвари ,също и на кредитите по интернет-там лихвата също. Е 100% за 1г.Само Исус е,добър!Има цялата власт на небето и земята и никога не злоупотреби.

Анонимен

Какво да ви кажа, аз съм на същия хал. Теглих от тях 1800 лева преди три години и ми искат 10000 лева. Така лошо ме изиграха, просто нямам думи, незнам какво да кажа. И най лошото е че когато изтеглиш парите тогава ти идва договора с крайната сума която трябва да изплатиш. А в моя случай договорът беше подправен със друг химикал и вместо за 24 месеца са написали 48 месеца. Ако взема да говоря цял роман ще напиша, и накрая си измиват ръцете с някой техен служител и той обира цялата парса, и те пак са чисти паници. Карат служителите си да ходят по домовете да заплашват хората да се правят на съдебни лица и т. Н. И после си измиват ръцете със този който са го изпратили. Абе просто нямам думи, много има за казване.

Анонимен

Не теглете пари от ПРОФИ КРЕДИТ само ние можем да ги премахнем от пазара в БГ. като не им ползваме кожодерските услуги.Бях си погасила кредита и след 2 години получавам писмо от ЧСИ че съм осъдена защото последната ми вноска съм я внесла със закъснение и ме изнудиха да платя още 808 лева + 230 лева такса ЧСИ.НЕ ТЕГЛЕТЕ ОТ ТЕЗИ ПИЯВИЦИ.

Десислава Тренева

Наистина ли? Това е кошмар! Идете и внесете от тях оплакване в агенцията за защита на потребителите. Дори можем всички заедно да внесем общо оплакване. Наистина нахалството на Профикредит няма край!

pagan

Аз намерих пари да им платя кредита,но поисках документ от тях,че не им дължа нищо.Да не стане така,да ама то имало още.

Анонимен

преди 2 години съм изтеглила от тях 1000 лв.плащам си редовно ,сега проверих и се оказва че имам да връщам още 1017лв. ужас,но какво да се прави те насила не са ни накарали да вземем пари от тях.Такава е политиката на фирмата ,държавата го позволява ,да му мислим ние простите хорица.

Анонимен

Тази фирма за бързи кредити е с най-лошите условия за клиентите.Имат и нещо наречено неустойка, което се начислява,върху цялата остатъчна сума на заема, ако забавите 1-2 вноски и изведнъж сумата, която дължите става от 1500 лева - 3000 лв.Подобно нещо "неустойка" няма в останалите фирми за бързи кредити.

Анонимен

az sashto teglih ot tiah 800lv i triabva da im varna 3700 lv i vseki pat kato zakasneia i me zaplashvait s poseshtenie v kashti ako mojeh i imah vazmojnost shtiah da gi osadia

Анонимен

Хора когато предсрочно погасявате кредита в преводното нареждане пишете в основание ОКОНЧАТЕЛНО ПОГАСЯВАНЕ НА КРЕДИТ №........ на ТРИ ИМЕНА ЕГН .След това платете 60 лв. за удостоверение,че нямате задължения към тях. Аз редовно плащах вноските си и след 9 вноска си го погасих отървах се не можах да се понасям какъв тъпак съм да се съглася на тези условия . ПОСЛЕ ПАЗЕТЕ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ 5 г. за по-сигурно.

Анонимен

В края на краищата и аз като един от потърпевшите от Профикредит си направих труда да изчета почти целия форум,с една надежда: Да открия някой ,който е успял да се пребори и осъди МОШЕНИЦИТЕ от Профикредит ?!...Аз самата писах до защита на потребителите, до Омбудсмана и кой ли още не, но за голямо мое съжаление след повече от три години НЕ видях и не чух някой да е успял,нито да се измъкне от безбожните лихви , нито да ги осъди , нито да се е отървал и всички ние сме си платили като попове независимо от ужасните им машинации и схеми !!!! Даже напротив продължават си дейността и върлуват на воля,съдират кожите на поредните си жертви и никой не може да ги спре...! В момента вървят реклами по телевизии и медии а по пощенските ни кутии ни заливат с флаери и брошури с техни реклами...И ВЕРОЯТНО ЩЕ ПОДМАМЯТ още безброй нови жертви - това е действителността !

Анонимен

Това са мошеници!Най-големите в бранша! Не се лъжете колкото и да ви трябват пари.После ще връщате в пъти повече от колкото сте получили!! Начислява се освен % оскъпяване и 50% неустойка още на втората просрочена вноска и сумата ви става поне двойна!! Не се лъжете.Подавайте жалби до Комисията за защита на потребителя и не им плащайте изобщо!И у вас да дойде инкасатор пак не му плащайте и не подписвайте никакви споразумения /които уж ще ви улеснят погасяването на останалата сума/!! Прекъснете всички контакти с тях и си търсете правата по съдебен път и до КЗП. И още нещо - ако централата на фирмата в Чехия знаеше какви своеволия стават тук в БГ ще уволни сигурно повечето в централен офис.Нищо не пречи да пишете по едно писмо до централата в Чехия.Аз писах до КЗП и след направена проверка се свързаха с мен и ме уведомиха, че нямам вече задължения към тях. Докато не започнем всички да си търсим правата все ще има подобни кръвопийци! Не се оставяйте така!Успех на всички!

Анонимен

Това може да ви даде идея как да се защитите от лихварите Профи кредит. Източника е Блогът на Адвокат Белчева

http://advokatbel4eva.wordpress.com/

ЗАЩИТА НА ДЛЪЖНИКА СРЕЩУ СЪДЕБНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ

Разбира се, съдебният изпълнител първо ще изпрати на длъжника покана за доброволно изпълнение /ПДИ/, ще му даде 14 дневен срок за доброволно изпълнене – СПАСИТЕЛЕН ПОЯС ЗА ДЛЪЖНИКА.

АТАКАТА Е НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА, принцип известен от древността!

целта- ОБЕЗСИЛВАНЕ НА ЗАПОВЕДТА И ИЗП. ЛИСТ

КАК СТАВА ТОВА?

В 14 дневен срок от получаването на ПДИ, длъжникът може:

1/ Да подаде възражение до съда, издал заповедта и изпълнителния лист срещу него.

Възражението не е свободен текст, а е по образец:

ПОСЛЕДИЦА:

Ако в едномесечен срок банката не предяви иск пред съда, за да докаже вземането си срещу длъжника – съдът е длъжен да обезсили заповедта и изп. лист следва: прекратяване на изпълнителното дело.

2/ Да подаде частна жалба срещу Разпореждането на съда, с което е наредил издаването на Заповедта за незабавно изпълнение. ПОСЛЕДИЦА:

При уважаване на частната жалба се обезсилват заповедта и изпълнителния лист. Следва : прекратяване на изпълнителното дело при Съдебния изпълнител.

Анонимен

http://www.peticiq.com/101767#form

Анонимен

Абе, Вие луди ли сте да им връщате парите!!! Посочете един, който е върнал сумата до стотинка и да не са го търсила да връща още!!! Аз лично не съм засегнат, но съм взел присърце да разгледам договора от 2011 г. на близък. Почти научих наизуст „Общите условия” от, които заключих, че всичко е една игра и измама в която главната роля са: Потърпевшия клиент и Кредитния експерт! В първия лист на документа, който Кредитния експерт Ви убеждава, че не е все още договор, а е проектодоговор се допускат съществени грешки при попълването му, а именно: Точка 5-римско никъде не е споменато валута и време, а само са написани цифри!!!
На първия лист има един текст в който пише, че „Всякакви допълнения и промени към този договор трябва да бъдат направени в писмена форма и да бъдат подписани от двете договорени страни”, което липсва, като място за подпис и самия втори подпис след окончателното одобрение и попълване на точка 6-римско от кредитора.
В член 2.1, 2.2 и 2.3 забелязвам груби несъответствия при описване как да се процедира при изготвяне на договора!
Не се попълва бланка за проектодоговор, всички одобрени документи от ПрофиКредит не се предоставят на клиента за окончателен подпис!
Член 2.2 е казано много ясно и точно, че преди попълване на точка 6-римско на все още проектодоговора, (да поясня, първия лист от документа), клиента е длъжен собственоръчно да подпише абсолютно всички четири страници с което действие се доказва, че Кредитната институция получава предварително подписан документ от клиента!!!
След нанесените промени по точка 6-римско, клиента е обречен на своеволия и не информираност от стана на ПрофиКредит и в това число не е попълнил данни за валута и време!
Под точка 6-римско са описани четири точки с буквите А,Б,В и Г с, което поясняват окончателното и завършеното оформление на ДРЗ. В края на точка „Г” ясно е споменато, да се повторя „Всякакви допълнения и промени към този договор трябва да бъдат направени в писмена форма и да бъдат подписани от двете договорени страни”, а в член 2.3 Кредитора си противоречи, че неговия подпис е окончателен!
Проектодоговора представлява същевременно молба според член 2.2 от Общите условия на ДРЗ!
Много ми е интересно, как след като подпише молбата ни Кредитора се съгласява на НАШИЯ договор! Много интересна практика!!!!!!!!!!!!
Този, който последен подпише Договора си го изпълнява!!!!!!!!!!!!!!!
За пояснение, кой подписва фиша Ви за заплата, касиера или Вие!!!!!!!!!
На предпоследния ред от първия лист забелязах и друг пропуск „ ДРЗ с НЕПЪЛНИ и нечетливо попълнени данни няма да бъде признат”!
Според Вас това ДОГОВОР ли е?

Анонимен

Bezumie e tova!!! Iznudvachi golemi!!! Saprugat mi tegli zaem ot tiah i sega sahto si patim kakto vsichki vas! Da imame propusnati vnoski i niakoga se sluchva taka che vmesto sumata ot 250 leva da vnsesem 150 ili 180 leva no prosto ne mi ostavat drugi pari za tova ,jiveem na kvartira.kato platim kvartiraa ,smetkite i na tiah ,za nas nihto ne ostava ! No kojoderite vseki den zvaniat i iskat ako moje vseki den da im vnasiame,pristigat na adresa ni,vdigar panairi da ni sluhat selia vhod,koito znae i neznae i toi da nauchi ,iznudvat me da im nameia pari v momenta i mnogo mi e interesno vnoskata ni e 250 a te iskat po 80.po 65.po 15. leva kak stava tova i ot kade se vzemat takiva sumi sled kato oim daljim vnoska 250lv
na 31.01.2015 g sa otihli v kvartirata iskali sa da opisvat imuhtestvoto na hazaikata ,vdigali sa panairi,iskali sa da zalaga saprugat mi televizor ,telefon che iskali spehno 60 leva.kajete mi imat li takova pravo.koia banka taka iznudva klientite si i razkazva na vsiakade che i daljite pari
Saprugat mi kato e teglil zaema e deklariral che ne jiveem zaedno i az defakto ne figuriram v dokumentite a v sahtoto vreme idvat i na moiata rabota da me pretesniavat i izlagat .hteli bili da mi zaporirat zaplatata.abeeeeeeeeeeeee eiiiiiiiiiiii niamali koi da da gi spre tezi izrodi pitam az
hte mi zaporira sialata zaplata da ama ne niama da stane i nie imame prava i vse pak ima zakoni tuk be hora
koi im dava takiva prava na tezi ot klon Burgas neznam no e vreme niakoi da gi sloji na misato
davai ete da pihim da vikame gospodari na efira ili niakoia televizia li neznam da se dade glasnost be hora do koga hte e taka

Анонимен

zdr az isteglih 500 lv a pla6tam 3000 lv kakva e tazi ne4uvana lihva sega 6te gi pla6tam 5 godini za mizernite 500 lv

Анонимен

az izteglih 2150 i trqbva da varna 5300 i gi izteglih s cel da pogasq drugite za da ne vkarat vkarat v rwgistara za da moje da vzema ot bankata i vsi4ko beshe za mesec no kakvo se poluchi bankite ne me odobrqvat zashtoto trbvalo da mine edna godina ot kakto sam izteglil barzite kredite

Анонимен

Аз лично не съм засегнат от Профи Кредит но в последствие се оказа че и аз съм въвлечен в тази история.Преди 4 г. се запознах с моята приятелка, през 2013 започна някой да и звъни по телефона и едни заплахи бяха страшна работа тогава вече разбрах за какво става въпрос че била само лице за контакт и за това така тя поиска да и дадат документ да разбере какво става ,обаче това става само след като заплати сума от 20 лв и първо се подпише тогава разбира ме че с подписа си тя става солидарен длъжник към кредит от 3900 и трябва да върне 12 796.02 всичко приключва до тук но не през 2015 г научава ме че има запор на нейни те сметки в размер на 25 878.45.Има ме стоков кредит към друга банка който редовно си плаща ме и от която разбира ме за запора тогава направих среща с Управителя да видя защо при положение че аз внасям парите в една и съща банка от която е стоковия кредит а те не стигат до тях той ми го обясни по най простия начин Държавата ( Профи Кредит) е с предимство а и само Държавата може да дава и после да си го взема.Приятелката ми е безработна от 1.2.2015 на 18.3.2015 отиде да си вземе парите който НОИ и отпуска като безработен и установи че Профи Кредит(Държавата)си ги е взела обратно .Прочетох много внимателно договора а и по горе един господин е описал ясно как може да се събори за това аз смятам че всичко вече е в наши ръце разберете че Държавата ви взима парите а не Профи Кредит

Анонимен

Az izteglih 2800 i imah zabaveni vnoski,pri koeto kazvat che trqbva da varna 13000.predlojiha da im vnesa 2600 za da mi namalqt s oshte 2000 lihvata... dadoh im gi ! No pri men situaciqta e takava che az teglih tezi pari za drug chovek i sega az gi vrashtam ... nqmam daje i dogovor v men ... no ne e normalno takiva lihvi da ima ,tova sa bezbojni pari ...pishete komentari i nqkoi ako znae da kaje kak da se spasim !!!

Анонимен

Zdraveite az sam ot Plovdiv sashto teglih ot profi 500lv sega se okaza che trqbva da varna 3200 kakvi sa tezi lihvi.Daje me zaplashvaha che shte mi zaporirat zaplatata imat li tova pravo.

Анонимен

НИЩО НЕ ИМ ПЛАЩАЙТЕ НИЩО НЕМОГАТ ДА ВИ НАПРАВЯТ САМО ТОРМОЗ ПО ТЕЛЕФОНА - ТЕГЛЕТЕ ИМ 1 МАЙНА ЕДИНСТВЕНО МОГАТ ДА ВИ ЗАПОРИРАТ 1/5 ОТ ЗАПЛАТАТА АКО ВИ ОСИГУРЯВАТ НА НАД 300 ЛЕВА, НО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е ПО ДОБРЕ ОТ ВНОСКИТЕ... И ЕДИНСТВЕНО ЖИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ НЕМОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ТАКА ЧЕ ИМ ТЕГЛЕТЕ 1 МАЙНА КАТО МЕН ВЕЧЕ 4ТА ГОДИНА НЕ ИМ ПЛАЩАМ И НИЩО. ДОГОДИНА ИЗТИЧА ДАВНОСТТА И КРАЙ ДА ГО ДУХАТ

Анонимен

Zdr maikami e v sa6toto polujenie tegli ot profi kredit 1500 lv a dalji 14686 lv ima zapor na zaplata i ve4e po4ti edna godina ne vzima ni6to zvanqx me na sadiq ispalnitelq a toi i odgovori 4e zapora e vdignat no nee taka cqlata i zaplata otiva tam a za maikami ni6to v momenta raboti za tqx 4e te gorkite za zaslabnali i nqmat kvo da qdat no az sam na tozi princip gospod bavi no ne zabravq i za tqx 6te ima sad nqkoi den dano dae po skaro.

dobriolimp

Профи кредит България това е наи некорекната фирма в страната моля ви хора никога не теглете от там .

Анонимен

Защо все още няма страница във Фейсбук срещу тях,след като предната е била изтрита?Така поне хората,които решат да потърсят заем или информация за Профи Кредит,ще попаднат на нея и няма да направят тази грешка.Това означава намаляване на техните клиенти в пъти.И още нещо-НЕ ИМ ПЛАЩАЙТЕ НИКАКВИ ПАРИ!!!НИЩО НЕ МОГАТ ДА ВИ НАПРАВЯТ,АКО НЕ РАБОТИТЕ,НЯМАТЕ 2 ЖИЛИЩА И КОЛА НА ВАШЕ ИМЕ.О,ЗАПОРИРАЛИ СА ВИ ЗАПЛАТАТА...ВИЕ ИМАТЕ РАБОТА,РАБОТИТЕ НА ТРУДОВ ДОГОВОР И СТЕ ВЗЕЛИ ПАРИ ОТ ТЯХ?!?!КАК Е ВЪЗМОЖНО И ЗАЩО???????????????????ДРУГОТО КОЕТО Е ВИЖДАМ,ЧЕ ВСИЧКИ ИЗПОЛЗВАТЕ ИНТЕРНЕТ И СТЕ ПОПАДНАЛИ В ТОЗИ ФОРУМ,СЛЕД КАТО СТЕ СИ ИЗПАТИЛИ ОТ ТЯХ,А ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХТЕ ПРЕДИ ДА ТЕГЛИТЕ ОТ ТЯХ,КАКТО НАПРАВИХ АЗ ДНЕС?ОБАДИ МИ СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛ И КАЗА ДА СЕ СРЕЩНЕМ СЛЕД 2 ЧАСА.ВЕДНАГА ВЛЕЗНАХ В ИНТЕРНЕТ И ПОТЪРСИХ МНЕНИЯ,ИЗЧЕТОХ ПО 3-4 КОМЕНТАРА ОТ 3 РАЗЛИЧНИ МЕСТА И 10 МИН СЛЕД КАТО ИМАХ УГОВОРЕНА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРОФИ КРЕДИТ,ВЕЧЕ ЗВЪНЯХ,ЗА ДА КАЖА,ЧЕ СЪМ СЕ ОТКАЗАЛ.ПОСЛЕДВАХА НЕЩА ОТ РОДА НА АКО ПРОМЕНИТЕ МНЕНИЕТО СИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН И Т.Н.

И СЕГА НЯМА ДА СЕ ЗАБАТАЧА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ.
НЕ ИМ ВРЪЩАЙТЕ ПАРИТЕ С ТЕЗИ БЕЗБОЖНИ ЛИХВИ ЗА БОГА!!!НИЩО НЕ МОГАТ ДА ВИ НАПРАВЯТ,ДОРИ И СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ АКО НЕ РАБОТИТЕ И НЯМАТЕ ЕКСТРИ НА ВАШЕ ИМЕ.ИЗЧАКАЙТЕ ДА МИНАТ 5-ТЕ ГОДИНИ И ТОГАВА ДА ГО ДУХАТ!!!ЗАЕМА СИ ОСТАВА,НО НЯМА ВЕЧЕ ЗАКОНЕН ПЪТ ПО КОЙТО ТЕ МОГАТ ДА СИ ГО ВЗЕМАТ.СМЕНЕТЕ СИ НОМЕРА,ЗА ДА НЕ ВИ ЗВЪНЯТ,КАКВО ПРЕДПОЧИТАТЕ СТОТИЦИ ЛЕПИНКИ ИЛИ СТОТИЦИ ЛЕВОВЕ ВЪРНАТИ И ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА????
И БАНКИТЕ НЕ СА СТОКА,АКО ПАРИТЕ НЕ ВИ ТРЯБВАТ ЗА ЗДРАВЕ,ИЗОБЩО НЕ ТЕГЛЕТЕ ОТ НИКЪДЕ!
НЕ ПЛАЩАЙТЕ НА ТЕЗИ МОШЕННИЦИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ И КА ТАКА ПОДПИСВАТЕ НЕЩО БЕЗ ДА СТЕ ПОЛУЧИЛИ ПАРИ В ЗАМЯНА,ТА ДОРИ ДА Е ТЯХНА ИЗМИСЛИЦА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР,ВСЕ ЕДНО ДА ВИ КАЖА ПРЕХВЪРЛЕТЕ СИ АПАРТАМЕНТА НА МОЕ ИМЕ,АЗ УТРЕ ЩЕ ВИ ПРЕВЕДА ПАРИТЕ И ЩЕ ДОУТОЧНИМ ОСТАНАЛИТЕ ФОРМАЛНОСТИ...

Съпричастна

Здравейте! Благодаря за коментарите. За щастие не съм клиент на тази фирма. Днес ми се случи нещо, за което искам да ви предупредя. Имах кредитна карта към ДСК. Реших да я закрия. Внесох лисващата сума и подадох молба за закриване на кредитната карта, също и попълних отделна молба за закриване на сметката по кредита. Те унищожиха картата, като я прошнороваха, Снимаха я и сложиха печат "УНИЩОЖЕНО". Месец след това разбирам, че имам удържана такса по обслужване на кредитната карта. Отидох до банката да разбера защо и първата им реакция беше: това,че ми е унищожена картата не означава,че сметката е закрита. Но аз им казах, че с молбата ми за закриване на кредитната карта съм подала и молба за закриване на сметката. Провериха на момента и казаха, че е станала грешка и никой не бил виновен. След което ме увериха, че вече ми е закрита кредитната карта. Казвам ви това, за да ви предупредя да проверявате. Ако не бях видяла тази такса, сигурно и аз щях да се опаря. "Проверката е висша форма на доверие". Успех на всички!

Анонимен

Аз имам същия проблем с Профи кредит, но ми направиха запор на цялата заплата и вече започнах да се притеснявам. Изтеглих 1000 а сега ми искат 5500. Към кого да се обурна за помощ, някои осъдил ли ги е до сега. Моля пишете

Анонимен

Не разбрах има ли някои, които ги е осъдил или се е отървал от задълженията си... къмм кого можем да се обърнем за помощ?

Анонимен

zdr priqtelii i az imam problemi s tqh teglihme ot tqh 2000levi ot 2000 testanaha 12000lev zvqhami azah ce nqma da latqtezi pari ok sprqha dazvno predi mesec mi zv i mikazaha ace ako neim izplatqparite stemearestuvat i stemi zvematdecata az sim maqkana 4 deca kak mogada im platq tezi pari umriznami dami zv i damezaplasvatsdumite ce cteme arestuvat i stemi vzemat decata kakvo da pravq neznam

Анонимен

здравейте,
не видях до момента някой да е направил нещо по въпроса, освен да пише :)

Анонимен

Теглиш 5000 от Профи кредит. Превеждат ти парите и закриваш сметката. Съобщаваш за открадната лична карта. Плащаш глобичката и вадиш нова лична карта с нов подпис и адрес и да го духат от Профи.

Анонимен

Обновена, 15.08.2015>>СНЦ „Сдружение за правна помощ на потребителите” -гр.Пловдив , включено в списъка по чл. 164 ал.1 т.7 от ЗЗП на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма със Заповед № РД – 16 – 1630/22.11.2012г., на основание чл.186 ал.1 от Закона за защита на потребителите във връзка с чл. 382 ал.2 от Гражданския процесуален кодекс уведомява всеки заинтересован потребител, че е предявило колективен иск срещу „Профи кредит България” ЕООД за преустановяване на прилагането и отстраняването на клаузите от ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ПРОФИ КРЕДИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД КЪМ ДОГОВОР ЗА ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ , които СНЦ „Сдружение за правна помощ на потребителите” -гр.Пловдив счита за неравноправни.

СДРУЖЕНИЕТО УВЕДОМЯВА, ЧЕ СЪГЛАСНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА СЪДА, В ОПРЕДЕЛЕН ОТ СЪДА ЕДНОМЕСЕЧЕН СРОК, ЗАПОЧВАЩ ОТ 15.09.2015Г., ВСЕКИ ПОТРЕБИТЕЛ МОЖЕ ДА ЗАЯВИ ПРЕД СЪДА, ЧЕ ЖЕЛАЕ ДА ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ В ПРОЦЕСА, СЪОТВЕТНО ДА ОСЪЩЕСТВИ ЗАЩИТАТА СИ САМОСТОЯТЕЛНО В ОТДЕЛЕН ПРОЦЕС ПО ОБЩИЯ РЕД.

В действащите Общи условия към договорите за потребителски кредит Версия 01/2

Анонимен

Мили хора,обърнете се към Господари на ефира с документи и доказателства за тяхната измама и нечувани до сега лихви.Те ще разучат има ли закон позволяващ лихви над 100% и ще разобличат всичко до най малката подробност.Не позволявайте повече да бъдете подложени на психически и финансов натиск.До кога ще останат безнаказани тези НЕ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ?

Анонимен

Профи кредит - сума за предсрочно погасяване към днешна дата - Х лв, към утрешна дата Х + 200 лева, как става това?! Космически лихви, некомпетентни служители, възползващи се от отчаянието и безизходицата на хората !!!!

Анонимен

Здравейте, бих искала да уведомя какво се случва и с друга финансова къща - "Кредисимо". Обявяват в рекламите си ниски месечни вноски, когато кредита Ви е одобрен, има друго условие, за да Ви бъде разрешен: паралелно с въпросната ниска месечна вноска е задължително да подпишете договор с фирма "ГАРАНТ" към която ще дължите месечна вноска докато трае заема в размер около 100 лв. Ясно е къде отиват парите - пак при тях, нали? Това, че сте ползвали до тогава услугите им и сте били коректни, въобще ни Ви помага... или подписвате договор и с прословутата фирма гарант или не Ви отпускат заема. Всъщност официално може и без нея, но след като най-обстойно Ви проверят кредитната история, която е ясно, че не е наред, защото ако е, няма да потърсите услугите на Кредисимо, а на банка. Към момента изплащам кредит към Кредисимо - 130 лв месечна вноска към тях и 100 към въпросната фирма "Гарант". Това е...)

Анонимен

Не са толкова недосегаеми. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1529826

Yordan Georgiev

Kredisimo I profi kredit sa edno cqlo rabotqt zaedno samo che go spodelqt kogato nqkoi zaksnee sas vnoskite obikalqt po dvama I zaplashvat sas nailie I nalitat na boi sashto taka firmata za garant e ferratum koqto e pod izpalnitel na dvete firmi a ako daljite I na dvete institucii kakto sestrami gorko vi prosto ne teglete preporachvam da teglete ot drugade az naprimer izteglih ot credi help 600 lv ne uspqh da gi varna v blizost ot Edna godina I sega dalja 872 I nqma zaplahi nito poseshteniq

Анонимен

Искам да осъдя Профи кредит.знам как.една птичка пролет не прави...но много....

Анонимен

Здревен е опарени потребители на Профикредит и други такива.
Четейки всички коментари, стигнах до извода, че Вие сте хора ,които не четат документите , които ви се предоставят. Не знаете какви са общите условия. ВАС ВИ интересува само да си получите парите и това е. Но явно има и такива, коита са попаднали на некомпетентни кредитни консултанти. Била съм клиент на няколко фирми за бърз кредит и мога да кажа, че единствено Профикредит бяха така добри да ми помогнат. И до ден днешен съм техен клиент, без никакви проблеми. Плащам си редовно вноските и поддръжам връзка с кредитния експерт. Като всеки един човек и аз съм имала затруднения, но точно затова са кредитните експерти. Влизат в положение и решават въпроса. За информация теглих 3000 лв. И ще върна 4000 лв.
Отново бих ползвала услугите им.
Ще ви посъветвам да не ползвате услугите на Кредисимо, точно те са най-лошите. И още един съвет - поддържате връзка с кредитния си консултант за да избегнете такива недоразумения.

Анонимен

i az izgorqh s tiq banditi vzex 1200lv i trqbva da varna
4200 lv za dve godini 3000 lv lixva

Анонимен

Здравейте и аз съм им клиент но за мое учудване аз съм взела 1200 и връщам 5000 Интересно ви е как Вие връщате толкова!?Интересно

Анонимен

Здравейте...дайте адекватни координати за справянето със Профикредит!?Все пак мисля ,че почти всеки Български гражданин има заем без значение от къде .. .договорите по финнансовите условия на БНБ са еднакви.Така,че недосегаеми няма има неспазване на закони.За това форум и писма да плащаме за да има смисъл и да могат да ги проверят.Инъче няма как да стане.

Анонимен

Искам да попитам има ли един човек в нашата държава,поне един,който е успял да закове или да осъди тези мошеници от ПРОФИКРЕДИТ?Или само с писането си останахме?Това сдружение срещу тях успя ли да направи нещо?Ако някой е направил нещо по въпроса нека ми пише на bobi5787@gmail.com!Ще се радвам ако някой е успял или има някакво обединение на хора или общност срещу тях!Защото "една птичка пролет не прави"!

Мила

Здравейте! Искам само да попитам само с една предварителна информация без договор и общи условия и без усвояване на пари могат ли да ти направят нещо? Имам само предварителен информационен екземпляр на който пише че е стандартен само за информация и не съм подписвала договор и прочие?

Анонимен

Благодаря за страницата беше полезна, сега няма да се набутам

Анонимен

здравейте имам въпрос ако може някой да ми отговори взех пари онлайн но договор не съм подписвала може ли да си ги искат при условие че няма хартиен договор

¿Te animas a decir algo?

 
Пари на заем-справки за заеми | Copyright © 2011 Diseñado por: compartidisimo | Con la tecnología de: Blogger