Buscar

Как да вземем пари на заем от небанкови институции.

Здравейте всички.

Едва ли има човек в съвременното общество, който да не е ползвал или да не е искал да ползва кредит. Независимо дали за потребителски нужди, стоков кредит или финнасиране на бизнес идеи. Като човек безкрайно изпатил си от всевъзможни варианти реших да споделя "безценния" си опит в това блогче. Може би всички знаете, че само до преди няколко години кредити се отпускаха лесно и на всеки от "кол и въже". Сдобихме се с кредитни милионери, братята роми опустошиха банките със всевъзможни заеми, можеше дори безработен да получи заем. Но.... времената се промениха, дойде кризата, хората останаха без работа а с кредити, които трябва да връщат, така че се получи един омагьосан кръг. И идва един момент, в който виделите се в чудо хора започват да си задават въпроси. И аз го загазих за спешен кредит, за съжаление дори не за себе си, а за да помогна на приятел. А аз самата бях с лоша кредитна история. Потърсих в обявите в Бг.зеле. И публикувах обява. Обади ми се една крадла. Даде ми идеята да поискам карта за покупки от Оупъндор. Тези карти са само и единствено за покупки на разсрочено плащане, няма в брой. Издават ги за 300 лв. Нямат ПИН код и се ползват само с/у лична карта. На теория. На практика измамницата ми я взе с лъжата, че за лоялни клиенти на Оупъндор се издавали карти до  1000 лв в брой. Отнесе я със себе си, за да я "подменяла" с карта със ПИН за 1000 лв. И когато проверих в сайта на Оупъндор сметката по картата с оказа, че е източена до последно за покупки в магазин Джим. Добре де, нали се пазаруваше само  с/у лична карта?   Друг път. И изгорях с 300 лв.
Въпросите, които най-често хората си задават са:
От къде да получа кредит?

Как да рефинансирам стар кредит?

Колко ще получа и в за какъв срок?

Каква е лихвата?

Колко мога да си позволя да взема?

Най-лошата ситуация е човекът за работи без трудов договор или изобщо да не работи.
В този случай получаването на кредит е почти невъзможно. Политиката на банките, а вече и на небанковите институции да не отпускат заеми на никого, който не работи на постоянен трудов договор и не е на работното си място поне от шест месеца. Не вдъхва доверие. И обикновено в такива случаи човек от отчаяние започва да се рови в обяви за заеми, да търси подкупни кредитни инспектори и най-често попада на измамници.
За да не затънете още по-дълбоко във финансовата тиня е нужно да следвате няколко простички правила.

Правило 1- Никога, ама никога не търсете заем от обяви на лица, които не са представители на някоя банкова или небанкова институция.

Правило 2- Не изпращайте смс-си с надценка по обещаващи ви заем обяви.

Правило 3-Сравнявайте в интернет документите за попълване, които ви предоставя лицето представящо се за представител на банкова или небанкова институция с оригиналите публикувани в интернет.

Правило 4-Никога не предоставяйте на самозвано лице документи, кредитни карти или стока.

Правило 5-не кандидатсвайте за заем без постоянен трудов договор и шест месеца стаж, задължително ще ви откажат и ще ви "насърчат" да кандидатсвате пак след още шест месеца. По-добре изчакайте трудовият ви договор да стане постояннен.

Правило 6-Ако от една институция не желаят да ви отпуснат нужната сума комбинирайте банкова с небанкова институция. Примерно потребителски кредит от небанкова институция и кредитна карта.

Ако следвате всичките тези простички правила има голям процент шанс да получите нужната сума.

Сега ще опиша подробно небанковите институции и ще започна малко по малко и с банковите. Очаквам всеки един, когото моят блог го заинтересува да остави коментари с впечатления и опит при вземането на кредит и институциите, от които ги е ползвал. Описанието на небанковите институции е плод на непрекъснато търсене, ровене и сравняване в продължение на месеци. Постарах се да ги степенувам по размер на отпусканите суми.

От първата  компания най-лесно се взема малкък заем от 80 до 240 лв, наскоро промениха условията към по-изгодни, вече отпускат заеми от 100 до 350 лв и за срок от 1 месец.

Фератум българия. Услугите им са много удобни, заемът наистина е във банковата ви сметка след 2 часа, без никакви проблеми стига да работите на договор. Човек може да ползва услугите им многократно, но таксите им са доста високи.

Наскоро се появи една подобна на Фератум компания, но с много повече условия и изисквания за сума от 80 до 350лв.

Тази компания е съвсем нова- Avans.bg. От тях може да се вземе заем от 100 до 399 лв за срок от 5 до 30 дни с минимум документи, срещу смс от 4.80 лв. Таксите са по-ниски от тези на Фератум България, но вероятността да ви откажат е много по-голяма в сравнение с Фератум, което никак няма да им попречи да ви приберат излишни 4.80 за смс.

Третата компания отпускаща малък заем от 150 до 350 лв. за 1-ви заем е Кашбокс.бг
Отново изискванията са трудов договор и чисто кредитно досие.

До 400 лв без поръчител и с поръчител на 400 можете да получите от Терра Кредит. Лошото при тях е, че вноските са седмични с безобразна лихва.

До 500 лв кредит можете да получите от най-новата небанкова институция Credissimo.
Не знам подробности за тях, освен, че съществуват.

Малък заем до 800 лв можете да получите от  Easy Credit. Същата работа като с Credissimo.  Седмични вноски и 50% лихва.

Потребителски кредит от 150 до 1500 лв и кредит за стоки от 200 до 5000 лв можете да получите от Кредибул.  Отново седмични вноски и голямо оскъпяване по заема.

Потребителски кредит до 2000 лв можете да получите от Кредит Груп.  Не съм запозната с условията им, освен от това, което се чете в сайта.

От 100 до 3000 лв можете да поучите от Профи Кредит, но от горчив опит изобщо не ви съветвам да се обръщате към тях. Ако имате други задължения ще ви орежат сумата по заема на 1/2, няма да ви свършат никаква работа, а да не говорим, че лихвата им е почти 50%. Безкрайно са разочароващи. Когато видях как са си написали в договорът (предварително подписан от мене) с предвидливо оставено празно място за редуциране на сумата направо ми прилоша. Никога не бих взела заем повторно от тях, нищо че е с револвираща опция.
От 600 до 3000 лв фирмен заем може да се получи от НАЧАЛА.
Нямам представа, за подробности, тъй като не съм търсила фирмен заем, нито бизнес заем.

Живеещите в Ловеч и Враца могат да получат бърз кредит до 5000 лв само за 3 часа от
 PFB Credit.

От 180 до 8000 лв потребителски кредит или за закупуване на стоки и услуги можете да получите от Jet Credit.

Потребителски кредит до 10000 лв, кредит за покупки или кредитна карта мобете да получите от TBI Credit. Лощото при тях е, че ако не внесете две вноски почват да заплашват със съд. И още по-лошото е, че могат да го направят. Дори чух за задочно осъдени хора, които дори и не знаели, че са осъдени. И то за някакви смешни остатъци от 40-50 лв.

Кредит срещу залог на имот или автомобил можете да получите от СИС Лизинг.

Потребителски кредит до 5000 лв или рефинансиране можете да получите от
Овъргаз Капитал.

Това са почти всички небанкови институции, които успях да събера. Надявам се страницата да ви е полезна. Надявам се също да споделите вашите впечатления. Моите лични впечатления са, че небанковите институции са по склонни да си затворят очите за някои необслужвани заеми или за осигуровки върху минимална заплата, но за сметка на това лихвите им са средно от 45 до 50%.

80 коментара:

Анонимен

Ot profi credit izteglih 1760lv i za 2 godini iskat da im varna 3900lv. smqtaite kakvi sa lihvite. vqrno do 2 dni bqha me udobrili i do 4 imah po smetkata parite. Drugi zaemi predi tozi nqmah, sajalaqvam,4e se obarnah kam tqh, no trqbva6e za 5-6dni da namerq 2000lv spe6no. Ne pribqgvaite do tqh.

Анонимен

Тези от Начала са най нелоялната компания.Искат винаги 3 или 4 поръчителя и после ги тормозят непрекъснато.Не теглете от тях.Те не уважават клиентите си и не се стремят да ги запазят.

Анонимен

Някой ползвал ли е услугите на Фератум? Факта,4е си даваш ли4ните данни е притеснителен,не мислите ли?

Анонимен

Фератум отпускат бързо и удобно.А за данните навсякъде ги даваш.Ако не си върнеш заема в срок, те дават на агенция за събиране на дългове.Е те вече са отвратителни.Звънят непрекъснато по телефона,заплашват те,стресират те,което мисля,че е подсъдимо.Представят се за адвокати,частни съд.изпълнители-а са най обикновени мухльовци.Щели да идват да описват имущество-нека опитат.Искам да ви кажа да не се плашите.

desi.treneva

Заради Фератум някой беше изгорял. Има хора, които крадат телефонните сметки от пощенските кутии, снабдяват се с ЕГН-то и си вземат заеми за сметка на другите хора.

Анонимен

Колко време след като си изпратиш искането за кредит ти превеждат парите-час,2,3..? И ако нямаш сметка в определените от тях банки какво се случва? А също така дали няма опасност да ти преведат напр.240лв,а после според договора, който ти изпратят да се окаже,4е трябва да върнеш 2400??

desi.treneva

Не няма такава опаснот. Колкото поискаш толкова отпускат от 80 до 240 винаги в рамките на 2-3 часа и коректно ти пращат СМС когато е изплатен.

Анонимен

iskam da spodelq za credisimo,izteglih 1000,za 13 meseca po 170 leva.vru6tam ne6to ot sorta na 2300.Ako se zabavi6 s nqkolko dena po4va tormoz s zapla6itelen ton,davat te na agencia za sabirane na dalgove.otvratitelni sa,nikakvo razbirane i 4ove4nost,LIHVARI.Za ni6to na sveta ne pravete tazi gr6ka....uspeh na vsi4ki koito sa pritisnati.

Анонимен

Ползвал съм услугите на фератум,отпускането става бързо просто лихвите са им големи.

desi.treneva

Аз искам да кажа за TBI. Остават ми 2 вноски в размер на 100 лв. Забавих си малко и ме накараха да подписвам запис на заповед за 100 лв. Изводът е- всички са отвратителни. :(

Анонимен

Ferratum отпускат кредита до 10 мин, ако сте клиент на някоя от банките, където имат сметки.За останалите банки се забавят няколко часа. Аз лично имах необслужван такъв, потърсиха ме след 2-3 месеца и трябваше да платя дължимата сума + 24 лв.

Анонимен

А относно злоупотребата с данни - отказват заема, ако посочената банкова сметка не е на името на кредитоискателя.

Анонимен

Nyakoj vpe4atleniya ot cashbox.bg ? Edin poznat gi probval i kaza,4e bili OK, no mi interesno i drugi mneniya.

Анонимен

nikoga ama nikoga ne vzimaite pari ot profi. tezi sa ne lihvari ami reketiori. imah ostatak ot 230lv. s nakazatelnite lihvi, taksi i t. n stanaha 1200lv.sega mislia da gi osadia,zatova mi triabvat poveche postradali za podkrepa.

Анонимен

имаш ли повече информация как можем до ги осъдим аз по принцип съм поръчител към профицредит тормоза е нереален

Анонимен

Хора, и моят приятел има големи проблеми с Профи кредит - мошенници и половина!!!! Дайте да направим група някъде и да го обмислим!!!! Оставям e-mail, разчитам на коректност - elena.sem@abv.bg

Анонимен

Здравейте,искам и аз да споделя за Профи кредит.
Никога не взимайте кредит от тях.Имах револвиращ
кредит за 1200,по стечение на обстоятелствата се наложи да закъснея с вноските,започнаха безкрайни предупреждения и тормоз по телефона,започнаха да ми идват в къщи някакви инспектори и да ми лепят стикери,да заплашват със съд,запор на заплата и какви ли не простотии.На всичкото отгоре дори не ми отпуснаха револвинга,защото не съм отговоряла на условията.А нали кредита за това Е ТОЛКОВА СКЪП. Стигнах до последната вноска,обажда ми се така наречената кредитна експертка и ми казва,че трябва да внеса 84 лв.,питам я това ли е сумата, за да приключа с кредита,а тя ми казва,че имам наказателни лихви и ще ми се обади да ми каже сумата.След 5мин.ми звъни и обявява,че сумата е 184лв. с всички наказателни лихви за целия период на кредита.Казах и,че искам разпечатка, а
отговора беше,че тя го вижда на компютъра и ми затвори телефона.Това е малка част от наглото им поведение,изнудване и тормоз.Искам да си потърся правата,но къде ли?МОЛЯ ВИ,ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СЕ ЗАЩИТИМ.

Анонимен

Подобна е ситуацията и при мен с Proficredit. Теглени са пари за трето лице от мен, съответното отказва да покрива месечните вноски а аз просто нямам финансовата възможност да ги осъществя. И се започва - тормоз и рекет по телефона, хиляди заплахи, картичка (да ми напомнят), че не съм извършвал плащания, но това до тук е що годе разбираемо въпреки, че е в пълно противоречие не само с Етичния кодекс който те сами са създали, но и със Закона за защита на потребителите, Закона за потребителският кредит и т.н. Но всичко излезе извън релси когато реално осъзнах, че въпросната организация е да не казвам изцяло, но то поне частично "извън закона", в момента когато двама "стройни мъже" (от които единият звънеше и лопаше като подивял на вратата а другият стоеше с включен двигател на автомобила с които дойдоха) започнаха системно да посещават адреса на мой роднина. Това вече е абсолютно забранено по всички закони на Република България. Питам аз какво се случва ако на тези двамата им се отвори вратата, едва ли са дошли да пием по кафе и как точно Аз(и който и да е от тук постналите коментари по темата) можем да бъдем защитени и има ли реален шанс "рекет-момчетата" да се измъкнат безнаказано? Налага ли се всичко това при положение, че както във всяка цивилизована, демократична държава си има закон и установен ред за събиране на вземанията? Присъединявам се към предните няколко поста и съм ЗА формиране на група срещу безобразните начини за събиране на дължими суми чрез физически, психически и телефонен тормоз. Очаквам хората с тези проблеми да се присъединят и да защитим правата си на граждани на ДЕМОКРАТИЧНА Република България. Ще съм много благодарен и задължен ако някой ми каже реално имам ли шанс да потърся правата си по законният ред и какви биха били последиците от тази моя постъпка както и има ли вариант за колективна жалба защото вече изчетох около петдесетина поста с тези проблеми а тепърва сядам да се запозная в детайли с проблема? Да не говорим че на договора който е съставен е записан "Годишен лихвен процент на ден - 0.25" а малко по в страни е изчислен за една година и е записан така "Годишен лихвен процент - 98.28". Зарових се в Закона за банките и там е описано, че въпросният годишен лихвен процент се изчислява по формула и малко по-доло с големи букви е упоменато, че при неговото изчисляване се вземат 12 месеца или 365 дни за една година, та по смисъла на това не мога да си обясня как точно се получи, че е 98.28 процента при положение, че на ден същата е 0.25 а дните за една година са си все 365??? Все още не съм се обръщал към адвокат, но много сериозно се замислям да потърся правата си. Искрено се надявам да срещна вашата подкрепа. Нека хората не ме разберат погрешно, аз също съм редовен по отношение на кредитите които имам и никога не закъснявам с вноски, но когато сумата не е била усвоена от мен не виждам смисъл да плащам, пък и дори да съм имал намерения да погасявам въпросния(а аз имах намерения до преди няколко дни), то след тези "начини" за събиране не със съдия-изпълнител, нито с финансова агенция или въобще по реда на закона, вече съм твърдо решен, че ще отстоявам правата си. Благодаря на всички които вземат проблема сериозно. Оставям поща за тези които все пак решат да потърсим решение заедно the_one_and_only_86@abv.bg

Анонимен

същите проблеми с Профан Кредит : заплахи по телефона ако кредито получателя закъснее с вноска по някаква причина , заплахи за 2 хиляди лева глоба за разваляне на договора !?! И на всичкото отгоре взимат 50% от сумата като лихви! тия ще ги закрият скоро...

Анонимен

Здравейте!

Бих искал да изкажа мнението си по въпроса с ПрофиКредит. От две години насам се занимавам с теглене на кредити. Същност , правя тази схема: тегля кредит от дадена банка, рефинанскирам от небанкова институция след това пак от банка и пак от небанкова и т.н. Стигнал съм вече до кредит 25000лв., който според заплатата ми не би следвало да е разрешен. Естествено имам недоказани доходи, с които успявам да погасявам вноските си. Последното рефинанскиране се случи именно от ПрофиКредит, които милите изобщо не разбраха какво се случи, сега нарочно не им плащам и чакам въпросните "батковци" да дойдат до апартамента в който живеят и да ги заколя :-) На пръв поглед това звучи налудничево, но хора повярвайте ми наумил съм си го и без това няма как да излезем с тях на глава.
Дано успея поне с малко да ви помогна, на " пострадалите ", от Профи.
С увъжение:
С.Неделчев Главен Директор "Делийвъри Груп"

Анонимен

Няколко съвета от мен за спокоен сън: 1.Никой, абсолютно никой няма право да влиза в жилището ви и да прави опис, освен съдия-изпълнител, който ви е уведомил предварително, писмено, срещу подпис и ви е дал срок за доброволно плащане.2. За да не се срещате с него никога не подписвайте запис на заповед.3. Ако не сте подписвали такава, съдебните дела ще траят дълго, имате време и не им се плашете на първо време. 4.Ако живеете под наем, никой не може да описва вещи, щом декларирате, че не са ваши, а на хазяина ви. 5. Ако някой блъска по вратата ви, викате веднага полиция заради опасност от взлом или нападение от неизвестни лица. 6. При всички случаи на тормоз се обръщате директно, писмено и с конкретни имена и факти към дежурния районен прокурор, най-малкото ще създадете перипетии на всички тези изпълзели от всякакви дупки същества. 7. Всеки, който не е предявил пред съда искането си за вземане до 5 години, губи права заради срока на давност.
И ако сме повече, нещата ще се променят.

Анонимен

Аз искам да споделя за TBI. закупих си една стерио уредба преди 4г. с страхотната фирма TBI след като я изплатих с около 45% лихва за една година.Преди една година ми се обади техен инсоектор и ми каза,че дъжа още две вноски по 132лв. след като им казах,че сам я изплатил преди повече от 3г. ме помоли да и предоставя докомент но уви не ги пазех започна постоянен тел. тормоз но аз не платих нищо.Който има подобен проблем нека да не плаща.....Нека да ни съдят консолтирах се с адвокат и тои ми заяви че под 1000лв.нямат никаква изгода да образуват дело.Това са едни измамници с якички...

Анонимен

''Всеки, който не е предявил пред съда искането си за вземане до 5 години, губи права заради срока на давност.''
Здравейте!
От 2005 г. имам заем 500 лв.от банка по който съм спряла плащането т.е. от кредитна карта, Поради проблеми от сорта ,,съкратена от работа, плащане на наем,почасова работа за мизерни левчета които едвам стигат за храна и т.н.''. Тези дни се започнаха едни обаждания от сорта че са станали 1500 с лихвите...а и незнам откъде са проучили номера на синът ми, който е пълнолетен,но все още учи,и заплахи от сорта ,,вие сте пряк наследник и трябва да се връщат, не си мислете,че има оттърване...''
Аз много добре знам,че грешката ми е голяма,но как да ги плащам като едвам оцеляваме.
Та въпросът е - Синът ми все още получава наследствена пенсия от починалия си баща,могат ли да му направят запор,при условие,че аз сам жива.Вече шест години минаха откакто сам теглила тези пари.

Анонимен

vede 3 mesec ne mi prastat dogovora sklucen s profi kredit kakvo moga da napravia da pratiat dogovora.a lixvata e 3000 za 8600 tova normalno li e?kak moge da se oppravi tazi nespravedlivost niakoi znae li?

Анонимен

Abe az da ne sum se precakala sama - idvaha skoro edni ot "most finans" za edin jet kredit, kojto imam. Kato mi dadoha pismo za dobrovolno pla6tane se podpisah 4e uj sum polu4ila pismoto. Ama da ne sum podpisala zapis na zapoved? leleeeeee...kato gi vidqh kak lo6o me gledat i se stapisah...osven tova da vi pitam purvo trqbva da me osudqt i togava eventualno da idva sadiq izpulnitel li? ei uspokojte me 4e sum se sduhala qko, molq vi. Vnesla sum 700leva i mi ostavat o6te tolkova ot 2007 godina.

Анонимен

Men me osudixa tazi godina za 1000lv i mi zaporiraxa zaplatata za 3 meseca pri polojenie, 4e duljax samo 300, vsi4ko dr za advokati i taksi za suda. Bezbojnici.

Анонимен

parvo te sadiat i togava ako ne platis sumata po izpalnitelnia list ot sada ti prastat sadia izpalnitel

Анонимен

а някой знае ли нещо за онлайн нет кредит?

Анонимен

Понеже спешно ми трябват 200лв, най-добрия вариант е Фератум, така ли????

Анонимен

Искам да Ви помоля за съвет относно Профи кредит.Преди 2 месеца изтеглих заем от тази некоректна банка кредитната инспекторка въпреки че и казах че работя в жпгарата и мога да се докажа доходите ми пуснала кредита с по-висока лихва.Аз до сега никога не съм теглила заем от небанкова институция но сега ми трябваха спешно пари.Изтеглих заем от 3750лева за 36 месеца изобщо голяма набутка.Договора и погасителния план ми го изпратиха по пощата и като го видях ми стана лошо вноската ми е 307 лева като първите 12 месеца лихвата е 280лева а погасям само 20 лева от главницата.При подписването на договора ги запитах има ли наказателна лихва ако върна парите до 3 месеца и ми отговориха че няма само се връща заема.Като видях погасителния план веднага се обадих и ги попитах ако събера парите по заема другия месец по същата ли сметка която ми дадоха да ги преведа но от там любезно ми отговориха че трябва да сметнат точно колко е лихвата и ще ми кажат сумата.След 30 минути ми се обадиха и ми казаха че трябва да им преведа 11500 лева направо изпаднах в шок и побеснях като им се разкрещях каква е тази сума при наличието че съм теглила само 3750 лева.Инспекторката продължи любезно да ми обяснява че това било лихвата за 3 години и като ги преведа те щели да си приспаднат 3750лева а останалите до 7 дни ще ми ги върнат по сметката по която са превели заема.Сега събирам от приятели колеги роднини тези 11500 лева за да се отърва от този заем и тази банка но се притеснявам дали ще ми върнат изобщо нещо по сметката тези мошеници за да върна до 7 дни на хората парите които са ми дали.Искам да Ви помоля всички за съвет и да Ви попитам някой погасял ли е по рано заем към Профи кредит и връщали ли са му остатъка по сметката и до колко дни защото не виждам логика аз да им ги преведа по сметката а те след 7 дни да ми ги върнат.Благодаря Ви предварително и оставям поща geri_68.1968@abv.bg Ако решите да правите нещо против Профи кредит аз съм с ВАС.

Анонимен

И какво ако дойде съдия изпълнител?
Влиза, описва и ....???
Живота ни сасипаха тези.
Някой от вас да е осдъждан на някаква друга инстанция освен на арбитражен съд?
А и след като арбитражния съд се ползва, за да се открият длъжниците по-бързо и по-лесно, как е възможно да съм осъдена, а нищо да не знам???
И как е възможно да се подиграват с живота и парите ни постоянно , а държавата да вдига рамене ?

desi.treneva

Ето, виж:

http://www.arbitrage.bg/

Това е разликата между арбитражното и държавното съдебно производство. Така, че по арбитражен съд може и да ме осъдят. След това смятам аз да ги дам под съд в държавното съдебно производство за наложена незаконна 50% това неустойка по договор и нарушение на добрите нрави. Така ме посъветва адвокатката ми. А как е възможно да си осъдена без да знаеш и аз не знам. И не схващам как изобщо и това може да е законно.

Анонимен

Относно профи кредит,ако си коректен и си връщаш вноските на време,нямаш никакви проблеми.Ако искаш да си погасиш заема предсрочно,трябва да преведеш сумата от ооставащите ти вноски,като те ти връщат лихвата-на мен ми я върнаха за два дена.Относно фератум,бях просрочила заем няколко месеца,обадиха ми се само един път,разбрахме се за сумата,която трябва да върна и кога ще мога,като нямаше никакви увеличения,освен глобите,които са обявени в сайта им,и след като преведох парите,всичко беше ок.Много добри компании за онлайн кредити са НЕТКРЕДИТ И МИНИ ЗАЕМ,КАКТО И АВАНС .БГ.Искам да отбележа,че смс-а за АВАНС.БГне е 4.80,ае 0.60лв.За кредисимо обаче е 4.80,но те вече имат представители в по-големите градове и може да се кандидатства при тях без разходи,но лихвите им са соленички.От банките най-приятна за мен е пощенска банка,където винаги те консултират отлично и ти съдействат за кредитиране.И нека последно да се върна пак на Профи кредит и се опитам да ви дам съвет-когато кандидатствате за заем от небанкова институция,предварително се запознайте със всички параметри на кредита,и попитайте за всички възможни ситуации,в които бихте могли да изпаднете при обслужването или евентуалното връщане на кредита предсрочно.Смятам,че повечето недоволни клиенти,които са писали тук,са с недоказани доходи и са кандидатствали в профипоради тези причини,и на всяка цена и при каквито и условияса искали да получат кредита и са го получила,а сега са недоволни....няма логика и няма нужда да правите групи,моля,просто си върнете парите!

Анонимен

Относно профи кредит нека ви дам няколко съвета.Аз съм бивша тяхна служителка и напуснах точно заради някой от тези неща.Първо когато ви правят договор по сега действащия закон за кредитиране задължително се попълва така наречения европейски формуляр.Той трябва да е в два екземпляра.Там пише за какъв срок е кредита ,каква е вноската и какво е оскъпяването т.е колко трябва да върнете.Единият екземпляр задължително го вземате,защото може и да ви го спестят .Просто да остане един за тях.Там пише и че имате право ДА ОТКАЖЕТЕ парите в 14 дневен срок-за това попълвате молба.Също така ако погасите сумата която сте теглили в 14-дневен срок я погасявате без лихви.Относно предсрочното погасяване.Когато го правите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПУСКАТЕ МОЛБА ЗА ПРЕДСРОЧНО ПОГАСЯВАНЕ.Иначе няма да ви върнат лихвите.Предсрочното погасяване е връщане на цялата сума с лихвите а насреща ви връщат лихвите.До 7 дни даже и по малко това е максимума 7 дни.И колкото е по дълъг срока на договора толкова повече връщате.Кредитния консултант естествено ще гледа да ви прекара на по дълъг срок със уговорката че вноската е по малка -и е така ,но олихвяването е по голямо.Тя си взема комисионна на база оскъпяване .Дано съм била полезна.Ако имате въпроси и-мейла ми е smyle11@abv.bg

Анонимен

hora vsi4ko tova e nezakonno,neeti4no i protivore4i na vsqkakvi zakoni ,dori i na fselenskite:-)Pitam kakyv e praga vi na tarpimost,vi e robili li ste ili grajdani na edna demokrati4na strana?6te stava vse po zle dokato ne se razboleem ili izmrem vsi4kite.Te nikoga nqma da sprat ,za6toto nqmat du6i ,a samo edna misal pove4e pari.I za nabojnite gospod nqma da vi pomogne:-)Ima samo edna istina ,tova e bitka za ocelqvane -zyb za 4ene oko za dve.Derzaite:-)

Анонимен

zdraveite mi az se rovi4kah tyka iz neta i popadnah na va6ti koemntari,,imam rabota no e na 4astno ot 2 godini ba4kam si ne ene6to koi znae kakvo moje da se kaje 4e e po4asova de dogovor nqmam postoqnen imam moje bi grajdanski i sum sigoren 4e si imam pone zdravni osigorovki moje li nqkoi da mi kaje ot koq firma moga da izteglq kredit v razmer na 500-700 lv primerno no da nqma iziskvaniq za dogovor postoqnen nqmam krediti nito kum banki nito kum razni firmi finansovi nito stoki na kredit ni6to 4ist sum kato sulza ...blagodarq predvaritelno ...

Анонимен

ZDRAVEITE AZ ISKAM DA ZAVEDA DELO SRESHTU PROFICREDIT! MOLJA VSICHKI POSTRADALI DA SE SVARJAT S MEN.TOVA E EDNA INSTITUCIJA ,KOJATO RABOTI ABSOLJUTNO IZVAN ZAKONA-TRJABVA DA GI ZAKRIEM.DA NE GOVORIM KOLKO SA ARUGANTNI-PISHETE MI NA buenoburger.1971@abv.bg ,PONE SI OSTAVETE KOORDINATITE AKO STE GOTOVI DA SVIDETELSTVATE!

Анонимен

nqkoi da znae ne6to za sis kredit????

Defiler Lancaster

Като не сте сигурни, че можете да си върнете кредитите - не ги теглете.
А на такива кокошкари с кредити за по 200-300 лв. мога да кажа само едно.
Мързели пробити хванете се на работа.
Кредити се теглят за бизнес обезпечение от 50 000 лв. нагоре с бизнес план и т.н. , а не за да си купите телевизор от техномаркет.

desi.treneva

"Defiler Lancaster каза...

Като не сте сигурни, че можете да си върнете кредитите - не ги теглете.
А на такива кокошкари с кредити за по 200-300 лв. мога да кажа само едно.
Мързели пробити хванете се на работа.
Кредити се теглят за бизнес обезпечение от 50 000 лв. нагоре с бизнес план и т.н. , а не за да си купите телевизор от техномаркет."

Някой да е искал съвет закакво да тегли заем? Май не и не се обаждай от коневръза.

Анонимен

За съжаление в нашата държава никоя институция няма да помогне само по слухове, така че за проблемите ви с разните му небанкови институции или пък потребителски кредити от банки, можете да пуснете колективна жалба в Комисията за защита на потребителите,това поне , слава на Бога е безплатно.За проблеми с банки, тъй като знаем вече, че и те си правят каквото си искат, се пуска жалба до Комисията по финансов надзор в БНБ, също безплатно.Можете да сте сигурни, че много скоро ще Ви се обадят Вашите кредитори да Ви предложат споразумение, та даже може и да получите извинение.Тези от КФН хич не си поплюват. И те имат роднини и познати, които страдат като Вас, така че нямат нищо против да им наритат з......Освен това до КФН може да се пусне жалба и по електронен път, влезте в техния сайт.Колективно дело може да се заведе само за потребителски кредити, за ипотечни не.Надявам се да съм била полезна

Анонимен

Аз не мога да разбера едно? Какво сте се размрънкали ?! Притесняват ме ,заплашват ме тормозят ме не знам си к'во си. Вие сте си теглили кредита съответно Вие си го плащате. А колко от вас си прочетоха Общите условия преди да подпишат договора ?! да бъдем честни ВИЕ НЕ СИ ГИ ПОИСКАХТЕ , какво тогава ревете. Ако ги прочете ще разберете ,че кредитора има право да ви прекрати договора при 30 или 60 дни просрочие и тогава кредита става предсрочно изискуем.И к'во Вие не плащате щ'от тъй ви дошло от от вътре или защото нямате пари, минавате 30 дена просрочие ,прекратяват Ви договора ,искат си парите - вие ги нямате съдят Ви и ви осъждат.Ето това ще се случи ,ако банки и небанки си спазват стриктно ОУ. И Вие оствате а пръстче в *ъзче. Едва ли това е по добрият вариант. Когато Ви дадоха парите не ревахте нали? Какво стана сега спрях да плащам и ще ме съдят.Я слезте на земята ,какво очаквате червен килим ли да ви опънат?! Хората си събират парите които са ви дали ,а вие не им връщате поради една или друга причина. Малък съвет няма смисъл да съдите Профито, TBI или JETа единственото което можете да постигнете е да спрат да ви звънят ,но това не значи решен проблем. Не забравяйте , че дори не си прочетохте ОУ ,пък и да сте го направили сте ги подписали.

Поздрави
Един недоволен от JET с не спазен договор от тяхна страна

Анонимен

Абе ей непросветени Българино! Взимаш 4000лв. о връщащ 8000лв. това какво е бе?НЕ Е ЛИ РЕКЕТ а ????ДЖЕТ Е НАЙ-ГАДНАТА НЕБАНКОВА ИНСТИТУЦИЯ!РЕКЕТ ТОВА ПРАВЯТ КАКВО МИ ГИ ЗАЩИТАВАШ!!!!!!
ХОРАТА УМИРАТ ОТ ГЛАД ТОЙ НА ЗАЩИТНИК ЩЕ МИ СЕ ПРАВИ!ЯЖ ИМ ЛАЙНАТА ТОГАВА ЯВНО И ТИ СИ КАТО ТЯХ!
НАДУТИ ПУЯЦИ !!!!

Анонимен

Това е доста интересен и в същевременно полезен сайт! Поздравления на човека който го е направил! :) Разбира се, искам да изкажа и едно отрицателно мнение! Не съм съгласен с информацията която е дадена за ИЗИ КРЕДИТ! Не е вярно че лихвата им е 50 % . Аз съм изтеглил кредит в размер на 650 лв ... и в момента ГПР ми е 1053 % . Считайте за какво говорим! Според мен и моето лично мнение е да не ходите НИКОГА към ИЗИ КРЕДИТ , в момента си търся правата по съдебен път! Защото започнаха да ми налагат и психически турмоз след като попитах защо ми е толкова голямо ГПР-то :)

Анонимен

Здравейте, аз мога дас кажа че научих много хубави и полезни неща които незнаех. Мога само да кажа, че съм впичатлена от отношението на Cashbox, Minizaem, Avans- много са свестни и не се държат просташки, а са разбрани и може дори и да закъснееш и им се обадиш се разбирате.

Анонимен

Mnogo sum dovolna ot NetCredit.Polzvam uslugite im veche nqkolko meseca,korektna sum i te sushto.Ne sum imala problemi,a lihvite sa ponosimi,kogato si na zor.A ot Profi Credit vzeh 1000lv i shte vurna 2500 za 1 godina,smqtaite

Анонимен

Хората като умират от глад ,да не теглят кредити ами да си правят сметката.И НЕ НЕ ГИ ЗАЩИТАВАМ, ами се възмущавам на техните некоректни и хленчещи след това клиенти.

Анонимен

abe v4era kandedatstvax za kredit pri tezi fartum i sam dovolen mnog vednaga zimax zaema

Анонимен

Вие сте бизнес мъж или жена? Ли във всяка финансова
стрес или имате нужда от средства, за да започнат свой ​​собствен бизнес? правя
имате нужда от заем за уреждане на дълга си или да плащат сметките си или
започнете хубав бизнес?


Да имате нисък кредитен рейтинг и вие сте констатацията, че е трудно да се
за получаване на заем от местни банки и други финансови институти?

Имате ли нужда от заем или финансиране по някаква причина, като например:

а) личен заем, разширяване на бизнеса.
б) Бизнес Старт-нагоре и образование.
в) консолидиране на дълг.

Ние предлагаме заем при нисък лихвен процент и с не кредитна проверка,
ние предлагаме личен заем, заем консолидиране на дълг, рисков
капитал, бизнес кредит, образование заем, начало заем или "заем за
каквато и да е причина ".

Забележка: Всички заинтересовани кандидати трябва да се върнем към нас по електронната поща за по-нататъшно
информация на нашия програмен заем и с вашите информации:

Име и фамилия:
Пол:
Семейно положение:
Адрес:
Държава:
Град:
Сума:
Заем Продължителност:
Говорите ли английски:

Email: mrluciobrown.loanservices@live.com
Благодаря за Вашето разбиране, тъй като ние очакваме ви с контакти.
г-н Harry Morgan

Анонимен

nqkoi polzval li e uslugite na burzcredit@abv.bg
molq za vaschite otzivi za tqh iskat predvaritelno da im platisch lihvata i togava sas zapisna zapoved da polucisch parite neschto ne se vrazvat neschtata molq za vaschite komentari

Анонимен

някой взимал ли е кредит от госпожа Мартина Спасова. дали наистиха е коректна или само иска текса

Анонимен

Може ли да се вярва на госпожа Мартина Спасова?Някой вземал ли е кредит от нея или и тя е поредната измамница?

Анонимен

zdraveite az sawto sam potarpevwa kam CREDISIMO ne znaex kakva instituciq e i kandidatstvax i samo tam me odobrixa,naloji se da zakasneq i zapo4naxa zaplaxite.sega na 25 wte idva sadiq izpalnitel v kawti .imam zakasnenie samo 2 meseca kato v4era si vnesox vnoskite no pismoto qvno e izprevarilo vnoskite i sega se 4udq kakva torta da mu napravq na tozi izmislen sadiq deto wte doide v kawti.az sawto iskam da se obedinim protiv tezi institucii no trqbva da se opla4em na armenskiq pop deto se vika.te sa sawtiteni ot darjavata a tq e mutrenska .Ossven da gi ostavim v racete na Boga toi nai dobre wte se spravi s tqx.jalkoto e 4e nie imame nujda ot tqx i dopirame do uslugite im.trqbva pone da si namalqt lixvite da mu mqza 4e wte ima i vazvrawtaemost togava za vseki wte e posilno da si vrawta zaema kakto bewe pri socializma.Sega ne znaew koi moje da ti brakne v okoto.Dano da gi razturq po barzo wte trqbva da se piwe do finansovoto ministerstvo ne znam da probvame.

Анонимен

Здравейте ,
Аз пострадах от тази Мартина Спасова. Измамница е .Лъже безумно .Единственото което ми е останало да се свържа с организация ТИМ от Варна за да си получи заслуженото . Те са от Варна уж . Моля те ако имаш някаква информация пиши ми на пощата : petya.makaveeva@mail.bg

desi.treneva

Тази Мартина Спасова явно не е никаква Мартина Спасова. Аз писах да не се доверявате на частни лица. Винаги са измамници!

Анонимен

Здравейте! Има ли някакво развитие и напредък? Съвети от адвокати? Организирана група, която е потърсила разрешение на проблемите и има някакъв отговор?

Анонимен

наистина е измамница тази Мартина Спасоваи аз днес се уверих,работела с мутри

Анонимен

xora ot ti net kredit nikoga ne teglete pari tova sa obirdji zakasneva6 3 dni 90 lv lixva ti slagat sa6tao taka i kredit ins nikoga ne teglete ot tia az predi teglix ot tezi i sajalqvam mnogo dobre 4e gi isplatix

Анонимен

Здравейте!
доста сте се напари ли бе хора! :(
Как може да вземате пари от часни лица, без да са ви приятели??? Това си е живо лихварство!!!
На мен ми се наложи веднъж да взема 200 лв. и след сравнително дълго проучване се спрях на Фактор - не за друго, ама им е най ниска лихвата, оп.... простете -таксата :)
Дразни само таксата за разглеждане на документи, но въпреки нея са си най- евтини....

Анонимен

kandy 72 ..az kato potarpev6 moga da kaja 4e na tezi xora ni6to nemojem da im napravim.imax zaem kam izi kredit biax korekten s tiax po4ti edna godina nakraia mi se naloji da isteglia 1000 lv i po ironia na sadbata me sakratixa ot rabota nemojex da vnasiam vnoskite .i sa6to koto pri vas obajdania po telefona zaplaxi za sadili6ta idr..az si kazvax mainata im itaka si mina ciala godina sega imam ve4e sigorna rabota na postoianen dogovor tia me otkrixa 4e sam na rabota doide pismo v firmata 4e dori sam osaden bez dori da sam polu4aval prizofka za cad slojixa mi zapor na zaplatata v razmer na 100.lv koito triabva da pla6tam celi dve godini vsi4ki raznoski po deloto sa 2400.lv i sega si pla6tam kato pop deto ima edna duma

Анонимен

zdraveite!
ne e za hvalene,no pri nujda ot malak zaem,vinagi polzvamuslugite na 3 institucii-feratum,mini zaem inet kredit.
strahotni sa,za6toto,mnogokratno mi se e nalagalo da zakasneia s 1 ili 2dni-nikoga ne sa me globiavali.
razbrani i eti4ni sa!Dimka

Анонимен

Мили хора;Донори-не теглете кредити,те убиват!Лихвари алчни за пари живеят на наш гръб....

Анонимен

Здравейте, изчетох коментарите Ви за фирмите за бързи кредити и честно казано доста се обърках към коя да се обърна. Един колега ми препоръча Кредит Инс, като на сайта им лихвите изглеждат доста по -прилично от описаните от Вас фирми. Сайта е www.creditins.bg. Има ли някой ползвал услугите им?

Анонимен

iskam da se oplaca ot TERRA CREDIT. Pulni mosenici i izmamnici.
Te sami ne cpazvat obcite si uslovia i preskacat tocki.
ne hodete pri tiah.

Анонимен

За Кредисимо при ГПР над 700 процента, при закъснение мутренски телефонен тормоз, лепене на стикери . Не теглете от тях. Отношението към клиентитекойтоим плащат безобразно висока лихва е безобразно.

Анонимен

Пробвайте с ПРОВИДЕНТ английска компания много са коректни и нямат наказателни лихви при забавяне

Анонимен

Някой вземал ли е от Бързи кредити искат запис на заповед дали няма да поискат сумата предсрчно.Някой знае ли нещо за тях.

Анонимен

трябват ми спешно 1500лв.кажете ми от къде е по добре да взема мислех за кредисимо но сега се обърках даите съвет.

Анонимен

Zdraveite iskam samo s nqkolko dumi da vi kaja i edin savet ot men.Nikoga za nishto na svete ne teglete pari ot takiva chastni institucii shte izgorite kato fakli i nqma da se otarvete cql jivot ot tqh nito vie nito vashite rodnini shte vi dam edin primer poneje az sum se oparil i si ipatih s tqh i oshte si patq i im tarpq tormozite i zaplahite, no nqma da e za dalgo skoro shte gi osudq na TERRA KREDIT nai golemite bokluci i moshennici.Nashi predi vreme vzeh zaem ot tqh v razmer na 800 lv plashtah si parvite 2 meseca posle ostanah bez rabota i se pochnaha zakasnenie ili da im plashtam po 50-100 lv na mesec a vnoskata mi beshe 250 lv kakto i da e i do den dneshen nemoga da se im se izplatq na teq bokluci sumata mi ot 800 lv stana 4100 lv za 4 god. do tuk sa poluchili 2000lv pari i mi iskat oshte 3100 lv edin moi poznat "kolega" mi stana porachitel pochnaha da ni tormozqt i dvamata i da ni zaplashvat 3 godini ni zaplashvaha sas sud na kraq porachitelq mi koito beshe izgorq s 1500 lv zashtoto mu beshe pisnalo ot tormoz otdelno i az sum im dadoh blizo 900lv na vnoski po malko i sega se okazva che trqbva da im dam oshte 3100 lv i da varna tezi 1500 lv na porachitelq fakticheski kakvo stava izteglil sum 800 lv vzeli sa ot nas okolo 2400 i trqbva da im dam oshte 3100 i sreshtu 800lv zaem vrashtash 5500lv za 4 god. stava vsichko tova.Molq ako ima i drugi takiva jertvi ot tezi POMIQRI da spodelqt, no se nadqvam che tova koeto vi razkazah na kratko da vi e v polza i ne pravete greshkata da vzimate pari ot tqh zashtoto shte im stanete ROB za cql jivot "bez dunna qma" Ako moje nqkoi da me posavetva kak bih mogal da se otarva ot tezi kam kogo da se obarna, deto naistina shte mi pomognat?Blagodarq vi predvaritelno

Анонимен

Здравейте, моля за съвет! Сблъсках се с профи кредит - заемите са изплатени и в момента водя дела срещу тях. Проблемът е че съдебната процедура е адски бавна и въпросът ми е следния, ако някой се е сблъсквал с такъв казус - да помогне!!!
Става въпрос за следното: Изплатени са всички суми, но профи кредит държи името ми в ЦКР към БНБ за сумата от 39.60.Имам ли опция на по-бързо решаване - докато се влачим с съда????? Благодаря предварително! trabaho.bg@mail.bg

Анонимен

Определено ви съветвам да ползвате ПРОВИДЕНТ за кредити до 2500 лв - банков кредит. Неползвайте варианта КРЕДИТ У ДОМА защото ще ви отрежат главите с оскъпяването.

Таня

Имам въпрос- попаднах на обява в Интернет за рефинансиране. Изпратих им имейл. Обади ми се младо момче и ми предложи кредит към известна банка, като процента и тези, които ще помогнат за кредита е 10 процента от кредита. Тоест на 10 000- 1000 лв. Аз имам лоша кредитна история и реално не мога да кандидатствам за кредит. Въпроса ми...има ли наистина такива подставени лица и реално може ли да се изтегли кредит по "вторият начин"?

Анонимен

Вярно е, че никой не Ви преследва, та да ви дава заеми, но все пак, взели такъв, имате и права. Аз лично работя точно с такива клиенти. Мога да помогна със съвети и мнения:
office.publichnaprodan@gmail.com

Анонимен

Здравейте аз също съм подлагана също попаднах на такива безсрамници останах без работа не можех да си плащам вноските и ми начислиха едни лихви глава да те заболи сега съм на постоянен трудов договор искам да изтегля от банка но уви лошо Цкр искам да изтегля от банкова институция но уви навсякъде ме отхвърлят и се питам няма такава държава да ни подлага капани и ние хората от простолюдието да страдаме

Анонимен

Лично аз ви съветвам, ако някога ви се наложи та ползвате от бързите кредити, това да бъдв Вивус кредит. Изключително разбиране срещам от тяхна страна. Не така стоят нещата с Вива кредит обаче. НИКОГА ЗАЕМ ОТ ВИВА! С мен се случи следната ситуация. Бях взела кредит до заплата от тях. И най-редовно си внасях необходимата сума за удължаване на срока за погасяване. Имат една "уловка" благодарение на която ме подложиха на истински ад. Когато внесеш сумата, трябва да влезеш в личния си профил в сайта им и да потвърдиш. Нищо, че си получил смс, че са получили сумата. Та така един ден не успях да потвърдя, нямам компютър у дома, а през мобилния ми телефона не става. На следващия ден тяхна служителка с изключително груб тон ме уведоми, че вече няма как да потвърдя внесената сума в профила си и автоматично изискаха да върна цялата сума. Естествено това нямаше как да се случи, нали затова внесох сума да удължа срока. Тормозът е наистина невероятен. Плюс заплаха, че ще бъда вписана в националния кредитен регистър. Пазете се от Вива кредит (или MMonney)!

Анонимен

Вземете си бяла карта но лихвата е 200 процента ало не си вкараш вноската от 100 лева на първо число инак ти дават три бона за един ден

Анонимен

При лошо цкр и 12 активни кредита,има ли към кой да се обърнеш за обединен кредит или си загинал?Моля някой да сподели.Две банки вече ме отсвириха!Не ми се занимава с часни лица-мутри и лихвари!

Анонимен

И аз съм на този хал, лошо цкр и 12 активни кредита, и не знам какво да правя?

Анонимен

Здравейте,имам бяла карта от 1год.внасям минималното на месец 60лв.картата е със лимит 400лв.но така и немога да ги изплатя,а и ми дойде СМС че във срок от 30дена да внеса цялата сума,която възлиза на544лв.Не мога да разбера изтеглил съм 400лв.внасям по 60лв.една година и въпреки това сумата е по голяма от това дето съм изтеглил.Ако някой се е сблъсквал със тази институция нека да помогне как да изляза от тази ситуация,пенсионер по болест съм 1гр.

desi.treneva

Внасяйте по повече пари дори това да ви е вноската. 60 лв. Съгласна съм, че е капан, от който няма измъкване. Инак няма да я погасите никога,

¿Te animas a decir algo?

 
Пари на заем-справки за заеми | Copyright © 2011 Diseñado por: compartidisimo | Con la tecnología de: Blogger